Două noi săli de cinema dotate cu tehnologie de ultimă generație au fost inaugurate vineri, 25 septembrie, la Cinema Palace. Cinefilii se vor putea bucura de cel mai avansat sistem de sonorizare pentru cinema, Dolby Atmos, și proiector laser Sony 4k - unul dintre cele mai performante disponibile pe piață în acest moment.

Cinema Palace, singurul cinematograf din Oradea, s-a redeschis pe 11 septembrie a.c. După cum se ştie, din septembrie, Guvernul a decis că cinematografele, alături de restaurante şi cafenele, se pot deschide, respectând anumite reguli.

„În 11 septembrie, am redeschis cinematograful. Am încercat să luăm toate măsurile posibile pentru a proteja clienții și angajații noștri. În toată perioada cât am fost obligați să fim închiși nu am stat, am renovat, am redecorat și, în principiu, am creat de la zero două săli complet noi, dotate cu tehnologie de top”, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, Șerban Pantea, administratorul Cinema Palace.

În cele două săli de 178, respectiv 137 de locuri, pasionații de filme se pot răsfăța cu fotolii fixe de 23 inch, sistem fonoabsorbant cu cel mai înalt coeficient de absorbție și un ecran Spectal, apreciat ca având cel mai ridicat coeficient de reflexie. Proiectorul laser 4K Sony este unul dintre cele mai performante disponibile în acest moment pe piață, fiind considerat un lider în industrie. Datorită rezoluției 4K și a tehnologiei laser ca sursă de lumină care conferă o luminozitate de 15.000 lumen și un contract de 10.000:1, proiectorul permite o prezentare uimitoare a conținutului cinematografic, imaginea fiind profundă, clară și foarte luminoasă, ideal și pentru proiecțiile 3D.

Sistemul audio Dolby Atmos, dezvoltat de liderul mondial în domeniul sonorizării cinematografice – Dolby Laboratories – a revoluționat industria muzicală și cinematografică schimbând complet modul în care este tratat sunetul.

„Tehnologia Dolby Atmos face ca sunetul să fie eliberat de canale și permite artiștilor să trateze sunete specifice ca entități individuale, numite obiecte audio. Acest sistem poate să redea simultam 128 de obiecte audio independente. Acestea pot fi amplasate și mutate cu precizie de către creatorul coloanei sonore oriunde în spațiul tridimensional al cinematografului, făcând din experiența cinematografică una mult mai profundă și mai amplă. E foarte greu să spui în cuvinte ce înseamnă Dolby Atmos, pentru că sunetul trebuie să-l simți, să-l auzi. Numai atunci îți dai seama de diferența dintre sunetul normal și ceea ce aduce Dolby Atmos...”, a spus administratorul Cinema Palace.

Concret, o coloană sonoră Dolby Atmos dă viață poveștii de pe ecran ca niciodată. Sunetele filmului curg în jurul privitorului pentru a-l cufunda complet în acțiune, sporind impactul poveștii și creând o experiență cinematografică puternic în mișcare.

„Dolby Atmos tratează sunetul ca fiind obiecte audio individuale. Asta înseamnă că sunetul se poate mișca în sală foarte ușor, exact acolo unde are loc acțiunea. Dacă pe ecran avem un elicopter, spectatorii vor simți deasupra lor cum merge, exact în direcția în care merge elicopterul pe ecran. Dacă plouă, vor simți că sunt în mijlocul unei furtuni”, a explicat administratorul cinematografului.

Potrivit acestuia, în România există în total șase săli dotate cu acest sistem de sonorizare, la: București, Sibiu, Satu Mare, Târgu Mureș și Oradea.

„Cinema Palace dispune de un total de opt săli dintre care cinci sunt dotate cu echipamente capabile să proiecteze filme 3D și are un total de 1000 de locuri. Configurația sistemului instalată la Cinema Palace Oradea are în componență 37 de boxe cu o putere instalată de peste 18.000 de watt, un procesor de sunet Dolby Atmos și un număr de 14 amplificatoare”, a conchis Șerban Pantea.

Primul film care va putea fi vizionat în format Dolby Atmos este adaptarea live-action a filmului de animație „Mulan”, lansat de Walt Disney. Acţiunea filmului merge pe urmele lui Hua Mulan, fiica unui bătrân luptător, care se deghizează în bărbat şi îi ia locul tatălui său în armată. Călătoria epică o va transforma într-un războinic venerat, îi va aduce respectul întregii națiuni și îl va face mândru pe tatăl ei.