Cel de-al doilea terminal al Aeroportului Internaţional Oradea va fi construit de Asocierea UTI Grup şi Eldiclau SRL, contractul pentru demararea lucrărilor putând fi semnat, câtă vreme contestaţiile depuse de alte două asocieri participante au fost respinse. Valoarea lucărilor este de 21,7 milioane lei.

 

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins cele două contestații formulate de asocierea Construcții Bihor Oradea – ICCO Energ Brașov - Transproiect 2001 București și asocierea Trameco Oradea – Vega 93 Galați – Consitrans București, privind rezultatul licitației construirii noului terminal al Aeroportului din Oradea, următorul pas urmând a fi semnarea contractului de achiziție cu concernul Uti Grup București – Eldiclau. Oferta câștigătoare propune executarea lucrării pentru suma de 21.796.261,49 lei, valoarea estimată fiind de 22.251.020 lei. Câștigătorii își asumă proiectarea, precum și execuția lucrării. Termenul de execuţie este 12 luni.

„Și la această lucrare reușim să ne încadrăm în termenii prestabiliți. Astfel, în 2018 vom pune la dispoziția călătorilor un al doilea terminal, modern și la standarde europene. Construcția este pe deplin justificată, având în vedere creșterea permanentă a numărului de zboruri de pe Aeroportul din Oradea. Prin această investiție urmărim să devenim un centru important pentru cei care aleg să călătorească cu avionul, oferind conectarea județului Bihor cu cele mai importante regiuni din Europa”, susţine Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.  

Noul teminal va fi o clădire cu regim de înălţime parter şi va asigura toate spaţiile, facilităţile şi utilităţile necesare alinierii la standardele europene impuse unui aeroport internaţional. Noul terminal de pasageri va avea o suprafață desfășurată de 2.925 mp şi o capacitate de prelucrare de 600 de pasageri la ora de vârf (200 sosiri interne + 200 sosiri internaţionale + 200 plecări). De asemenea, va fi reamenajat actualul terminal, astfel încât la ora de vârf să poată fi prelucraţi 200 de pasageri pentru plecări internaționale. Contractul prevede şi amenajarea unei parcări în zona terminalului nou pentru autoturisme și autocare: 128 de locuri pentru autoturisme, 3 locuri de parcare pentru autocare, 6 locuri de staţionare pentru autobuze; 5 locuri parcare pentru autoturisme ale persoanelor cu mobilitate redusă; 14 locuri de parcare pentru taxiuri. Totodată, va fi amenajată parcarea din zona terminalului existent pentru a permite parcarea a trei autocare. Tot în zona terminalului existent vor fi amenajate 80 de locuri de parcare pentru personalul care deserveşte Aeroportul Oradea.