Municipalitatea orădeană a demarat procedura de recrutare pentru membrii Consiliului de Administrație a Societății Termoficare Oradea SA.

Procesul de recrutare va fi realizat prin intermediul firmei Romarketing. Documentele vor fi depuse în plic închis cu mențiunea: „Aplicație pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație al Societății Termoficare Oradea SA.”. Candidaturile vor fi depuse personal sau trimise prin poștă la adresa Romarketing, Oradea, str. Alexandru Vlahuță, nr. 3. Plicurile ajunse după data de 21 martie, ora 16.00, nu vor fi luate în considerare. În cazul în care plicul nu conține toate documentele solicitate, candidatura nu va fi luată în considerare. Modelele de declarații necesare pentru dosar sunt disponibile pe bază de cerere la adresa: office@romarketing.ro. Candidaturile vor fi depuse în limba română.

Candidații selectați vor fi anunțați telefonic despre data la care va avea loc evaluarea și interviul. Persoanele selectate vor fi invitate să prezinte dovezi de validitate a informațiilor și referințe despre activitatea derulată. Municipalitatea menţionează că, potrivit legii, membrii Consiliului de Administrație pot fi recomandați de către Consiliul de Administrație al societății, dar confirmarea se va face de către Adunarea Generală a Acționarilor. „Candidații pentru aceste poziții vor trebui să îndeplinească următoarele condiții generale: studii superioare absolvite cu diploma de  licență; cunoașterea limbii române (scris și vorbit); capacitatea deplină de exercițiu; nu a fost inițiată și nici nu se află în desfășurare procedură de natură penală împotriva lor și nu au cazier judiciar; nu au cazier fiscal”, menţionează Primăria Oradea. Regulile cu privire la procesul de selecție sunt următoarele: cel puțin doi dintre membrii Consiliului de administrație trebuie să aibă studii superioare economice sau juridice și experiență în domeniul economic, juridic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puțin 5 ani; cel puțin unul dintre membrii Consiliului de administrație trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic; toți membrii trebuie să aibă experiență în activitatea de administrare/management companii sau instituții publice; nu pot fi mai mult de doi membri din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice; toți membrii Consiliului de administrație vor fi administratori neexecutivi/majoritatea independenți, în sensul art. 138^2 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare; se vor evita situațiile de conflict de interese sau incompatibilități prevăzute de OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare şi Legea 111/2016, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Primăria mai precizează că documentele pe care trebuie să le depună persoanele interesate să devină membri în CA al Termoficare sunt următoarele: copie după actul de identitate; copie după diploma de studii și, după caz, ale altor specializări relevante; Curriculum Vitae în format european; declarație pe propria răspundere menționând dacă deține sau nu statutul de „independent” în sensul Art.138² din Legea nr.31/1990; declarație pe proprie răspundere că aplicantul nu are cazier judiciar și fiscal (conform modelului publicat pe site); declarație pe proprie răspundere prin care aplicantul va confirma că nu a fost inițiată și nici nu se află în desfășurare procedură de natură penală împotriva sa; declarație privind apartenența la consiliile de administrație; declarație de consimțământ prin care candidatul este de acord cu utilizarea datelor sale în scopul procesului de recrutare și selecție.