În contextul numeroaselor probleme generate de extinderea epidemiei de coronavirus, sistemul medical românesc beneficiază de donații serioase din partea mediului privat.

Companiile Scandic Distilleries, European Food&Drinks şi Transilvania General Import-Export s-au mobilizat şi au venit în ajutorul cadrelor medicale din spitalele orădene care luptă pentru salvarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. O cantitate importantă de alcool sanitar în valoare de peste 65.000 de lei a fost donată Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi Serviciului de Ambulanţă Bihor. Alte 14.400 de recipiente de apă îmbuteliată, în valoare de 23.500 de lei, au fost donate Spitalului Municipal Oradea, aflat în prima linie în Bihor în lupta împotriva noului coronavirus.

„În numele conducerii Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, ţin să mulţumesc Grupului de firme European Drinks&Food şi Transilvania General Import-Export, pentru donaţia de apă plată făcută pacienţilor internaţi în spitalul nostru, spital din linia întâi a luptei împotriva Covid-19. Nu este prima dată când European Drinks&Food şi Transilvania General Import-Export donează spitalului nostru. Zilele trecute, am mai primit donaţii importante constând în alcool sanitar”, a declarat ec. Nicolae Sebastian Dance, director financiar contabil în cadrul Spitalului Municipal Oradea.

Aceste companii au înțeles că implicarea socială este ceea ce contează cel mai mult acum și au decis să susțină eforturile de combatere a crizei declanșată de coronavirus.

„Mulţumim Grupului de companii European Food&Drinks şi Transilvania General Import-Export, pentru generozitatea de care dau dovadă sponsorizând, de mai multe ori, cu apă minerală şi apă plată, Spitalul Clinic Municipal, transformat în Spitalul Regional Covid-19. De această dată, am primit o importantă cantitate de apă, pe care o vom distribui cadrelor medicale şi pacienţilor”, a spus şi ec. Cristian Goron, şef depozit la Spitalul Municipal Oradea.

Iată că în această perioadă în care pandemia de coronavirus pune la grea încercare sistemele medicale cât şi economia mondială, existe companii care înţeleg puterea solidaritatii şi vin în sprijinul comunităţii locale, a cadrelor medicale şi a celor care sprijină munca lor pentru depăşirea acestei perioade extrem de dificile.