În acest sfârşit de săptămână, orădenii pot vizita Palatul Episcopal Greco-Catolic, cu ocazia finalizării celei de a doua etape a lucrărilor de reabilitare. În clădire pot fi văzute şi obiecte sau fragmente de obiecte recuperate în urma incediului din 2018, dar şi fotografii efectuate imediat după incediu, în cadrul unei expoziţii.

Evenimentul „Zilele Porţilor Deschise” a fost inaugurat de primarul Ilie Bolojan, episcopul greco-catolic Virgil Bercea şi reprezentanţii firmei care s-a oucpat de lucrările de reabilitare. „Faptul că la doi ani de la tragedie palatul arată aproape la fel cum arăta înainte, este o minune. Mulţumesc unor oameni carre cu adevărat au sfinţit Oradea şi care au înţeles că trebuie să pună osul alături de episcopie şi de orădeni”, a spus episcopul greco-catolic. Primarul Ilie Bolojan a prezentat lucrările efectuate în cele două etape de reabilitare şi a vorbit despre cea de a treia etapă, necesară pentru a putea introduce Palatul Episcopal în circuitul turistic. „Prioritatea din această toamnă este găsirea unor surse de finanţare pentru a putea continua lucrările. Aceste surse pot fi fonduri europene, pot fi din fondul de patrimoniu naţional sau pot fi bugetele locale, prin măsuri de suplimentare”, a spus primarul. În cadrul turului de vizitare efectuat pentru reprezentanţii presei, episcopul Virgil Bercea a explicat că înainte de incediu, a existat un proiect care prevedea crearea unui Centru Cultural în Palat, un centru în care artiştii să poată susţine concerte, recitaluri sau expoziţii.

În urma incendiului care a cuprins Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, în data de 25 august 2018, Municipiul Oradea a încheiat un contract de parteneriat cu Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, în vederea realizării lucrărilor de consolidare, reabilitare și refuncționalizare a clădirii afectate de incendiu  și administrării de către Municipiul Oradea a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, pe o perioadă de minimum 20 de ani.