Campania „Plătește impozitul online și câștigă o zi de distracție la Aquapark Nymphaea” - ajunsă la a VI-a ediție, continuă și în anul 2022. Campania se desfășoară în perioada 13 ianuarie - 31 martie, prima extragere urmând să aibă loc în data de 21 ianuarie.

Primăria Oradea va premia, și anul acesta, persoanele și firmele care vor plăti online taxele și impozitele datorate pe anul 2022 până la data de 31 martie, acordând săptămânal, prin tragere la sorți, un voucher constând într-un bilet de familie pentru o zi la Aquapark Nymphaea. Premiile asigură accesul în Aquapark unei familii formate din 2 adulţi şi 2 copii cu vârsta sub 18 ani, pentru întreaga zi. Alte cheltuieli din incinta Aquapark-ului vor fi suportate de câștigători.

La această campanie vor participa persoanele fizice și juridice care în perioada 11 ianuarie - 31 martie își plătesc online, prin portalul www.oradea.ro sau prin aplicația pentru dispozitive mobile Plata impozite MobilePay din Google Play Store, impozitele pe clădire, teren și/sau auto datorate către bugetul local pentru anul în curs. Fiecare persoană participă o singură dată la tragerea la sorți, în săptămâna în care a efectuat plata integrală, indiferent de numărul de tranzacţii online (plăţi) efectuate. Nu se iau în considerare plățile efectuate prin alte mijloace sau instrumente decât cele efectuate online prin portalul www.oradea.ro și prin aplicația pentru dispozitive mobile Plata impozite MobilePay.

În cadrul campaniei vor fi acordate 12 premii. Primăria Oradea a anunţat că tragerile la sorți și desemnarea premiilor vor avea loc în următoarele date: 21 ianuarie (pentru perioada 11-17 ianuarie), 28 ianuarie (pentru plăţile efectuate în perioada 18-24 ianuarie), 4 februarie (pentru perioada 25-31 ianuarie), 11 februarie (pentru perioada 1-7 februarie), 18 februarie (pentru perioada 8-14 februarie), 25 februarie (pentru perioada 15-21 februarie), 4 martie (pentru perioada 22-28 februarie), 11 martie (pentru perioada 1-7 martie), 18 martie (pentru perioada 8-14 martie), 25 martie (pentru perioada 15-21 martie), 1 aprilie (pentru perioada 22-28 martie) şi 8 aprilie (pentru perioada 29-31 martie).

Eventuale plăți efectuate înainte de data de 11 ianuarie se vor include în tragerea la sorți din data de 21 ianuarie. Premiile vor fi suportate din sponsorizări primite cu această destinație.

La fel ca la ediţiile precedente, se vor extrage doi câștigători de rezervă pentru fiecare câștigător săptămânal. În cazul în care câștigătorii desemnați prin tragere la sorți nu acceptă/revendică premiul din diferite motive, premiul se va acorda primului câștigător de rezervă. Câștigătorii vor fi anunțați prin comunicat de presă, prin intermediul paginii de facebook a Primăriei Oradea și prin adresă transmisă la domiciliul indicat în baza de date fiscală a Direcției Economice.

Câștigătorii vor putea primi/revendica voucherele în termen de 30 de zile de la data extragerii și anunțării câștigătorului pentru fiecare premiu săptămânal. Voucherele sunt valabile și vor putea fi folosite pe parcursul anului 2022.

Municipalitatea reaminteşte faptul că, pentru achitarea integrală, online, a impozitelor datorate pentru anul în curs, până la data de 31 martie se acordă o bonificaţie de 8% atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru firme. Cei care aleg să achite integral impozitele la ghişee, la poştă, CEC, prin POS, ordin de plată sau internet banking, tot până la 31 martie, vor primi o bonificaţie de doar 4%.