Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de ieri, 7 martie, un proiect de hotărâre pentru dotarea școlilor din învățământul special din județ cu fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cele șase unități de învățământ din subordinea Consiliului Județean Bihor vor fi dotate cu materiale didactice, echipamente digitale și mobilier pentru sălile de clasă. Prin proiectul propus vor fi dotate cu echipamente digitale patru laboratoare de informatică și 66 de săli de clasă, pentru 87 de săli de clasă va fi achiziționat mobilier, iar 22 de cabinete din cadrul școlilor vor fi dotate cu echipamente pentru activitățile cu elevii cu cerințe educaționale speciale.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din subordinea Consiliului Județean Bihor” este de puțin peste 5 milioane de lei.

Finanțarea va fi asigurată în proporție de 100% prin Componenta 5 – Educație din PNRR, Reforma 5 – „Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației”.

Cele șapte unități de învățământ sunt: Liceul Tehnologic Special Nr. 1 Oradea, Centrele Școlare de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, „Orizont” Oradea, „Cristal” Oradea, „Bonitas” Oradea, Nr. 1 Popești și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor.