Nemulțumiți de schimbările legislative și scumpirile polițelor RCA, transportatorii au blocat miercuri mai multe străzi din țară, circulând în coloană, cu viteză minimă. În Oradea, transportatorii au mers la pas pe șoseaua de centură amenințând că protestul va continua și zilele următoare.

 

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informa ieri, în jurul orei 12.00, că pe autostrada A 1 București-Pitești, de la kilometrul 13+500 de metri, până la intrarea în DN Centura București, traficul autovehiculelor era blocat de mai multe autocamioane ale transportatorilor rutieri care protestau, circulând cu viteză minimă. Situația s-a repetat pe mai multe artere din țară, transportatorilor adăugându-li-se și fermierii.

Pe Info Trafic Oradea Bihor șoferii erau avertizați să ocolească șoseaua de centură a orașului. Unul dintre protestatari confirma protestul și spunea că va continua și zilele următoare. „Da, este protest. Și va fi și zilele următoare. Vă rugăm să ne scuzați pentru disconfortul creat, dar ne-a ajuns cuțitul la os. Vă respectăm pe toți participanții la trafic și vă înțelegem, dar vă rugăm să ne înțelegeți și dumneavoastră. Vă mulțumim”.

În urma protestelor, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, i-a invitat pe fermieri, procesatori și retaileri la discuții pentru a găsi soluții și a spus că așteaptă lista de revendicări până vineri.

Discuțiile se vor axa pe măsuri de sprijin și soluții de finanțare pentru toate situațiile pe care le întâmpină cei care au business în domeniu în acest an agricol.

„Sunt alături de fermierii noștri pentru a găsi cele mai bune soluții la toate problemele lor, avem programe de sprijin în derulare pentru majoritatea sectoarelor din agricultură, pentru a ne asigura astfel că vom avea producții de calitate”, a declarat Florin Barbu.

Protestul a fost anunțat online de fermieri, însă nu a fost asumat de vreo organizație. Conform postărilor de pe rețele sociale, la acțiune au participat 122 de camioane și 70 de tractoare.

Capturi foto de pe (https://www.facebook.com/groups/684568341631896)