Comisarii de la Protecția Consumatorilor au verificat, în perioada 10-13 octombrie, condițiile din trenurile de călători. Au fost verificate 16 garnituri de tren aflate în administrarea a doi prestatori de servicii și s-au dat patru amenzi în valoare de 30 de mii de lei.

 

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor a desfăşurat acţiuni de control pentru verificarea prevederilor legale la prestarea serviciilor de transport feroviar persoane, în gara Oradea fiind verificate 16 garnituri de tren aflate în administrarea a doi prestatori de servicii: Societatea Națională de Transport Feroviar Călători și Interregional Călători.

În urma verificărilor efectuate au fost întocmite două procese verbale de constatare a contravenției prin care au fost aplicate patru amenzi contravenționale de 30 de mii de lei și două avertismente.

„Controalele au fost efectuate la trenurile care urmau să plece din gara Oradea. Nu a fost făcut în urma sesizărilor. A fost un control tematic al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor”, a declarat, pentru Crișana, Giani Bura, comisarul șef adjunct al CJPC Bihor.

Comisarii au găsit în vagoane scaune murdare, deteriorate, tapiserii uzate, murdare, cu pete. În general, o neigienizare corespunzătoare, cu prezența prafului în zona corpului de încălzit, grilajului aerului condiționat, ușilor, burdufurilor geamurilor, suporturilor pentru bagaje etc.

Igienă necorespunzătoare au găsit mai ales în toalete: praf uscat pe masca de chiuvetă, în zona vaselor de toaletă, a ramelor geamurilor, a sistemului de încălzire și în zona ușilor.

„Comisarii CJPC Bihor vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare”, se afirmă în comunicatul CJPC Bihor.