Duminică, 18 iunie, trupa Arcadia invită copiii la o nouă premieră: Poveşti populare maghiare. Spectacolul face parte dintr-un proiect cultural iniţiat de actorul Igor Lungu, proiect care îşi propune să promoveze poveştile cu tâlc din cultura şi tradiţiile diverselor popoare, primul spectacol de acest gen fiind Poveşti populare ruseşti, un succes a cărui premieră a avut loc în anul 2014.

 

Duminică, 18 iunie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia, va avea loc premiera spectacolului Poveşti populare maghiare. Spectacolul are la bază fabulele  „Iepurașul lăudăros”, „Omul sărac și vulpea păcălită”, „Lupul șugubăț” și „Ursul și pisica”. „Am ales poveşti pe care le-am întâlnit în perioada în care dublam pentru desenele animate Poveşti din folclorul maghiar. Sunt poveşti cu care au crescut generaţii de copii”, a spus Florian Silaghi, directorul artistic al trupei Arcadia, cel care a semnat şi adaptarea scenică.

Proiectul poveştilor populare urmăreşte familiarizarea copiilor cu fabulele întâlnite în diverse culturi. „Nu contează în ce limbă vorbeşti, din fiecare cultură ai ceva de învăţat. Acesta este mesajul pe care am dorit să-l transmitem copiilor. Este benefic să-i familiarizăm cu alt stil de muzică, alt stil vestimentar, alte simboluri, care sunt diferite de cele româneşti. Astfel învaţă că fiecare este frumos în felul lui, indiferent de naţionalitate”, a spus Igor Lungu.

Spectacolul se joacă în limba română, decorul şi costumele sunt stilizate şi inspirate din folclorul maghiar (scenografia Oana Cernea), iar păpuşile sunt fabricate din poliester şi material textil. Regia este semnată de actorul Igor Lungu, cel care va urca pe scenă alături de actrița Armanca Serac. Biletele se pot achiziţiona de la Agenţia de Bilete a teatrului, de marți până vineri, în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar în weekend între orele 10.00-13.00. Se pot achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.