Un bărbat în vârstă de 41 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce, din cauza vitezei, s-a răsturnat cu mașina într-un pârâu din satul Vârciorog. Șoferul a fost preluat în stop cardio-respirator de către echipajul de pe elicopterul SMURD.

Potrivit mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, ieri, la ora 08.38, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situațiide Urgență “Crișana” cu privire la faptul că a observat un autoturism, răsturnat   pe   plafon, într-un pârâu din satul Vârciorog, înălțimea malului fiind de aproximativ trei metri. Pentru gestionarea situației de urgență semnalată, la   locul indicat au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare și cu ambulanța de tipB2 a subunității, precum și echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD.

„Ajunși la fața locului, pompierii militari au coborât în albia pârâului, în care adâncimea apei era de aproximativ un metru și, folosind echipamentele și accesoriile specifice, au descarcerat șoferul rămas captiv în autovehiculul răsturnat, l-au adus la mal și au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, aflându-se în stop cardio-respirator”, a declarat mr. Camelia Roșca. Victima, care se afla și în  stare de hipotermie severă, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe   a Spitalului Clinic Județean Oradea, manevrele de resuscitare a acesteia fiind continuate în ambulanță, pe parcursul întregului drum, de pompierii paramedici și de medicul din cadrul echipajului de pe elicopterul SMURD. Potrivit primelor concluzii ale polițiștilor, bărbatul ar fi pierdut controlul direcției din cauza vitezei.

„În jurul orei 07.55, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 767, în localitatea bihoreană Vârciorog, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum și la configurația drumului, a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în albia unui pârâu, pe partea dreaptă a direcției de deplasare. În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului  a suferit  multiple   leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital”, a transmis comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier continuă cercetările pentrustabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.