Parcul Libertăţii din Oradea a fost animat vineri după-amiază de elevi şi profesori ai Şcolii de Arte Francisc Hubic din Oradea. Copiii orădenilor au fost invitaţi să se alăture acestor elevi, care au oferit recitaluri muzicale şi o expoziţie în aer liber, prin desene pe asfalt.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor prin secția Școlii de Arte ,,Francisc Hubic” din Oradea și Compartimentul de Cercetare, Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea.

Scopul acţiunii a fost acela de a îndemna orădenii mici şi mari să-şi redescopere bucuria de a experimenta joaca şi creativitatea în aer liber.

,,Evenimentul Arta ne unește, urmărește atragerea comunității spre o existență aleasă, arta fiind un mod de a coexista într-o formă culturală variată și este nevoie de un context în care fiecare să se poată exprima liber” au transmis organizatorii.

În parc a fost amenajat un colţ cu picturi și desene realizate de elevii şcolii, iar atmosfera a fost completată de colegi de ai lor care au cântat la pian şi la chitară. A urmat un concert al elevelor de la secţia de muzică populară maghiară, un concert de flaut, clarinet şi trompetă, dar şi un recital la saxofon.

În această activitate au fost implicaţi profesori coordonatori ai Școlii de Arte ,,Francisc Hubic” din Oradea: Liviu Buțiu, Orban Alina, Bogdán Bódiș Ádám, Deac Lăcrimioara, Ari Nagy Alexandru, Kasa Tamás, Deé Róbert, Sabău Florentina, Holló Kinga, Brugós Anikó, Sándor-Gavriș Ramona și reprezentanții CCPCT, Csathó Töhötöm, Csongor Károly și Mureșan Felician.