La împlinirea frumoasei vârste de 85 de ani, Miorița Săteanu, cetăţean de onoare al municipiului Oradea și unul dintre cei mai implicați și activi membri ai comunității, a primit o felicitare specială din partea Sanctităţii Sale Papa Francisc.

Evenimentul, care a constituit o mare surpriză pentru doamna Miorița, a fost sărbătorit în luna octombrie, în zi de aleasă sărbătoare, după Sfânta Liturghie oficiată de părintele paroh Alexandru Chivari, de la parohia „Sfântul Dumitru” din Sânmartin.

Într-o atmosferă cu mare încărcătură spirituală și sub acordurile tradiționalului „La mulți ani”, unul dintre cei mai iubiți și implicați membri ai comunității orădene, Miorița Săteanu, a primit din mâinile preotului Alexandru Chivari o „Distincție - felicitare”, specială, transmisă din partea Sanctității Sale Papa Francisc, la împlinirea frumoasei vârste de 85 de ani.

Ideea și intervențiile necesare pentru obținerea acestei Distincții îi aparțin în totalitate preotului Alexandru Chivari, de la parohia „Sfântul Dumitru”, din Sânmartin, cu acordul și sub binecuvântarea Preasfinției Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, și a părintelui Mihai Vătămănelu OFMconv, vicar general eparhial.

„Este o Distincție - felicitare care mă onorează și îmi încarcă sufletul cu spiritualitatea credinței și cu speranța implicării mele, și în viitor, în desfășurarea diverselor activități în folosul oamenilor, indiferent de etnie, apartenență la culte sau confesiune religioasă. Cu această ocazie, doresc ca Harul Bunului Dumnezeu să cuprindă sufletul Sanctității Sale Papa Francisc, pentru ca, din preaplinul lui, să beneficieze toți credincioșii care împărtășesc credința transmisă în fața Sfântului Altar. Acest sentiment cu încărcătură emoțională a fost vizibil transmis și credincioșilor prezenți la celebrarea Sfintei Liturghii dedicată patronului spiritual, Sfântul Dumitru”, ne-a mărturisit Miorița Săteanu.

O felicitare asemănătoare au mai primit preacucernici preoți la aniversarea a 25 sau mai mulți ani de slujire în bisericile romano și greco-catolice.