Numeroase manifestări artistice și de divertisment vor avea loc în 6 și 7 august, cu ocazia Zilelor Comunei Cetariu. Pentru prima dată în cadrul acestor manifestări și-a făcut loc și o atractivă demonstrație de educație și dresaj canin.

Iată că dacă în anii precedenți printre manifestările atractive cu care Primăria și Consiliul comunei Cetariu, organizatorii acestor evenimente, își desfătau vizitatorii, la loc de cinste erau spectacolele cu cai dresați, prezentând adevărate numere de virtuozitate, foarte spectaculoase fiind și concursurile de atelaje, de această dată a venit rândul și celor mai fideli prieteni ai omului. Acest lucru a fost posibil fiindcă președintele Asociației Iubitorilor de Câini Oradea este un localnic, instructorul și dresorul de câini, Florin Neagu. De la acesta am aflat câteva informații despre acest spectacol canin care cu siguranță va stârni un viu interes în rândul iubitorilor de câini din zona noastră: „Spectacolul canin va cuprinde demonstrații impresionante de dresaj, ca de pildă: de disciplină, pază la obiectele stăpânului, refuzul la hrană, atac la infractor și altele. Nu va fi neglijată deloc nici demonstrația de armonie care trebuie să existe între câine și deținătorul acestuia. Din propria mea experință afirm cu tărie că dacă câinii învață să înțeleagă limbajul oamenilor surprinzător de bine, uneori pare mai dificil de lucrat cu partea umană. Stâpânii patrupedelor au nevoie de un pic de exercițiu pentru a interpreta corect comunicarea canină. Dar atunci când reușesc acest lucru, atât câinele cât și stăpânul acestuia vor fi foarte fericiți. Să înțelegi limbajul câinelui, este primul pas pentru un dresaj canin de calitate. Doresc ca pe această cale să mulțumesc organizatorilor din cadrul primăriei, în mod special doamnei Debreczeni Kata, prin bunăvoința cărora a fost posibilă includerea în program a acestei reprezentații canine!”, a declarat în exclusivitate pentru cotidianul Crișana instructorul Florin Neagu, animatorul acestei demonstrații de dresaj.

Iubitorii de câini pot să admire spectacolul, care va dura circa o oră și jumătate, sâmbătă, 6 august, începând cu ora 09.00 și se va desfășura la ieșirea din localitatea Cetariu spre Cauaceu, pe dreapta.