Iubitorii de munte, începători, avansaţi sau copii, sunt invitaţi sâmbătă, 5 septembrie, la inaugurarea oficială a traseului Podu Indian, ultimul și cel mai nou traseu de via ferrata amenajat de clubul Cassio Montana la Şuncuiuş.

Nou traseu via ferrata din Şuncuiuş, Podu Indian, se deschide oficial publicului sâmbătă, 5 septembrie. „ Podu Indian este un traseu care te provoacă să îți depășești limitele, cu o intrare pe spate escaladată la liber, cu secțiuni expuse și surplombate, cu multe prize naturale și foarte puține trepte, cu porțiuni de escaladă unele chiar tehnice, presărat cu un traverseu întins și cu un pod indian de echilibristică, aflat la aproximativ 100 de metri deasupra solului. La amenajarea acestui traseu, activitate care presupune multă inginerie, multe manevre şi multe ore de muncă, am lucrat 6 luni”, a explicat Sebastian Lascu, vicepreşedintele Cassio Montana.

Podu Indian este al treilea traseu de via ferrata amenajat de Cassio Montana în Şuncuiuş, după cel dedicat copiilor (Piticot) parcurs cu asigurare în coardă (top-up), şi cel pentru  începători/intermediari (Montana - Grota cu hamace). Traseul are gradul de dificultate C/D şi se adresează exclusiv celor mai experimentați. Organizatorii pun la dispoziţie, contra cost, echipamente speciale şi ghidaj. Pe lângă acestea, doritorilor le este recomandat să aibă mănuşi şi încălţăminte de munte cu talpă aderentă.

Orădenii care sunt dornici de aventură, dar nu se încumetă să păşească pe cel mai dificil traseu au şi alte opţiuni la dispoziţie. Aceştia pot parcurge traseele de escaladă pentru copii şi începători sau pot încerca să ... zboare pe prima tiroliană permanentă din parcul Montana.

Programul și oferta de preț detaliate se pot consulta pe pagina de facebook a clubului. . Toate sumele încasate se reinvestesc în întreținerea traseelor existente și dezvoltarea altor trasee de via ferrata sau escaladă și alpinism în zonă. Înscrierile şi rezervările se pot face şi telefonic, la numărul 0747/446.656.