Un orădean în vârstă de 28 de ani şi-a pierdut viaţa, miercuri, în timp ce se afla la locul de muncă, la firma Olimp Impex SRL, specializată în comercializarea de tablă prelucrată.

Muncitorul, Florin Martin, şi-a pierdut viaţa după ce o presă de ştanţat tabla i-a prins capul şi i l-a zdrobit. Accidentul de muncă a avut loc miercuri, în jurul orei 13.30. Colegii victimei au sunat la 112, iar un echipaj al Ambulanţei a ajuns la faţa locului, fără a mai putea face însă nimic pentru tânărul de 28 de ani. Medicii au constatat decesul acestuia, la ora 14.00. Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor investighează cazul ca fiind un accident de muncă. La fabrică a fost deschisă o anchetă, inspectorii dispunând şi sistarea activităţii maşinii de ştanţat.

 „Victima este un tânăr de 28 de ani care lucra la firma respectivă ca manipulant. A intrat într-un perimetru în care funcţiona instalaţia, o zonă în care nu avea ce să caute. Încă nu avem o imagine clară a celor întâmplate, nu ştim de ce a ajuns acolo. Colegii mei fac cercetări, sunt chiar acum acolo, se discută cu martorii, se fac măsurători, pentru a stabili exact cum s-a întâmplat tragedia”, a declarat, ieri, Marius Rotar, şeful ITM Bihor. Acesta a mai precizat că inspectorii de muncă au dispus sistarea utilizării maşinii de ştanţat, cercetările urmând să stabilească dacă muncitorul avea calificarea necesară pentru a lucra cu presa respectivă, dar şi dacă au fost asigurate normele pentru protecţia muncii.