Trupul neînsufleţit al interpretei Florica Duma a fost depus, în cursul zilei de astăzi, 10 mai, în foaierul Teatrului Regina Maria Oradea, unde toţi cei care au iubit-o şi preţuit-o au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Trupul neînsuflețit al Floricăi Duma a fost depus miercuri, 10 mai, între orele 16.00-19.00, în foaierul Teatrului Regina Maria. În acest timp, pe lângă membrii familiei, printre cei care au venit să-și ia rămas bun de la îndrăgita interpretă s-au numărat artiștii Leontin Ciucur, Florica Bradu, Maria Sidea, Ionel Ban, Florina Pușcău, Corina Szatmari, Radu Potoran, Viorica Bradea. De asemenea, a venit să-i aducă un ultim omagiu și Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea. Un tablou care o înfățișează veselă și plină de viață, așa cum au cunoscut-o toți cei care au iubit-o, a fost așezat în fața sicriului. Pe sicriu, au fost depuse coroane și frumoase buchete de flori. Considerată una dintre cele mai mari interprete de muzică populară din Ardeal, artista s-a stins din viață marți, 9 mai, în jurul orei 5.30, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Oradea, în urma unei boli necruțătoare. S-a născut pe 9 decembrie 1946, în Cărănzel, din judeţul Bihor. Şi-a început cariera muzicală la nouă ani. Cea mai cunoscută melodie a Floricăi Duma este „Lică Sămădău”, inspirată din nuvela “Moara cu noroc”, scrisă de Ioan Slavici.

Slujba de înmormântare va avea loc joi, 11 mai 2017, de la ora 14.00, la Capela Hașaș. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace!