Luna Pădurii a adus în acest an o colaborare între Regia Națională a Pădurilor Romsilva și Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră a Universității din Oradea. În cadrul ei, mai mulți profesori universitari au ajutat la plantarea a 2.800 de puieți de molid în zona Sudrigiu.

Acțiunea de refacere a plantajului de molid (livadă seminceră) din cadrul Ocolului Silvic Sudrigiu, Direcția Silvică Bihor, s-a desfășurat în acest an sub egida Lunii Pădurii (15 martie - 15 aprilie). S-au plantat 7 ha, folosindu-se 2.800 de puieți de molid altoiți din clone cu însușiri genetice superioare. Suprafața totală a livezii semincere este de 10 ha, 7 ha suprafața plantată, diferența de 3 ha fiind căile de acces, benzile de protecție împotriva vântului (2 ha) și canalele de desecare (1 ha).

La această acțiune coordonată de Regia Națională a Pădurilor Romsilva și-au unit forțele Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității Transilvania Brașov și Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră, din cadrul Universității din Oradea. Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov a fost reprezentată prin prof. univ. dr. ing. Lucian Curtu, decanul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere, prof. univ. dr. ing. Neculae Șofletea și studenții aflați în practică, iar Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră, din cadrul Universității din Oradea, a fost reprezentat de prof. univ. dr. ing. Adrian Timofte, director al Departamentului de Silvicultură și Inginerie Forestieră, profesori din cadrul departamentului: conf. univ. dr. ing. Bartha Szilard, șef de lucrări dr. ing. Ghiță Crainic, șef de lucrări dr. ing. Ruben Budău și studenți de la specializările Silvicultură și Exploatări Forestiere, care, la rândul lor, au efectuat activitatea de practică.

Direcția Silvică Bihor a fost reprezentată de ing. Mircea Faur, iar Ocolul Silvic Sudrigiu, de ing. Flavius Irimie.