Bihorenii care călătoresc pe distanțe mari, pot cumpăra, începând de mâine, 8 aprilie, bilete cu ofertă specială de preț, pentru vagoane de dormit sau cușetă chiar dacă circulă ziua.

CFR introduce în circulație un serviciu nou: vagoane de dormit sau cușetă în compunerea trenurilor de lung parcurs, cu circulație pe timp de zi, și cu ofertă de preț specială. În prima etapă, aceste vagoane vor fi introduse pe rutele Iași - Timișoara și retur și București Nord - Baia Mare și retur.

„Ce ați zice dacă, la călătoriile lungi pe timp de zi, ați avea un compartiment la vagon de dormit doar pentru dumneavoastră? Să vă puteți odihni câteva ore într-un pat confortabil, să citiți ultima carte cumpărată, să puteți lucra la laptop, să puteți vorbi la telefon sau să puteți face videoconferințe fără a fi deranjat, sau pur și simplu să discutați cu partenerul cât vreți dumneavoastră?

Toate acestea sunt posibile dacă alegeți oferta noastră - un compartiment pe timp de zi la vagonul de dormit și vă asigurăm că veți ajunge la destinație mai odihnit decât ați plecat, cu multe lucruri bune bifate, câștigând o zi pe care cu orice alt mijloc de transport, ați fi pierdut-o”, susține Dan M. Costescu, director general CFR Călători.

Vagoanele cușetă vor circula în compunerea trenurilor: IR 1833 Iași (plecare ora 06:05) - Cluj Napoca (sosire 14:58/ plecare 15:29) - Timișoara Nord (sosire ora 21:58); IR 1834 Timișoara Nord (plecare ora 06:49) - Cluj Napoca (sosire 12:43/ plecare 12:58) - Iași (sosire ora 21:46)

Călătorii vor avea în acest fel, mai mult confort, cu doar 20 de lei în plus față de tariful achitat în mod obișnuit la călătoria la clasa 1. La vagonul de dormit cu 2 locuri, costul suplimentului de pat va fi de doar 20 lei, reducerea fiind de 75% pe oricare din relațiile incluse pe ruta București Nord - Baia Mare la trenurile IR 1745/ RE 4005 și RE 4006/ IR 1746.

În funcție de tipul cușetei, reducerea este de 27% și de 25% din prețul suplimentului de pat. Practic, suplimentul de pat va fi 40 lei și respectiv 30 lei, la trenurile IR 1833 și IR 1834.

Reducerile se aplică începând cu 8 aprilie și nu se cumulează cu alte oferte sau facilități. Vagoanele de dormit și cușetă sunt dotate cu instalații de climatizare și prize electrice.

Serviciul va fi extins ulterior și pe alte rute, în funcție de solicitările călătorilor și de condițiile specifice trenurilor.

Biletele pot fi achiziționate din 7 aprilie 2021, online de pe cfrcalatori.ro, de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane. Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor - stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.