În vederea amenajării în cartierul Episcopia a noului parc situat la intersecția străzilor Matei Corvin cu Rectorului, au început lucrările de eliberare a amplasamentului. Au fost demolate construcțiile preluate de municipalitate prin achiziție de comun acord cu proprietarii acestora la începutul anului 2022.

Proiectul a fost gândit în mai multe etape. În etapa 1 au fost afectate o casă colectivă situată în strada Matei Corvin nr. 173 (cu trei locuințe, dintre care două proprietate privată și una proprietatea orașului), respectiv a fost expropriat, cu o hală și platformă betonată, punctul de colectare a fierului vechi situat în str. Rectorului. În acest fel a rezultat un amplasament inițial de 2.466 mp teren.

Prin etapa 2, amplasamentul inițial va fi extins cu încă 1.500 de metri pătrați, prin achiziția a două case individuale situate în str. Matei Corvin nr. 175 și 177. Proprietarii acestor imobile au fost contactați de reprezentanții municipalității, fiind de acord să-și vândă proprietățile, astfel că și perimetrul acestora va completa amplasamentul inițial.

Imobilele cumpărate au costat municipalitatea echivalentul în lei a 315 mii euro, la care se adaugă circa 6.500 euro, costuri cu despăgubirea aferentă exproprierii punctului de colectare a fierului vechi.

În ședința Consiliului Local din 24 noiembrie urmează să se dezbată completarea amplasamentului inițial cu o expropriere suplimentară constând în teren, în suprafață de 274 mp, cu construcții de tip industrial (aflate în paragină) în zona din spate a viitorului parc, dinspre str. Rectorului. Amplasamentul dedicat amenajării noului parc va avea astfel o suprafață de circa 4.000 mp teren.

În această etapă, demolarea construcțiilor va fi urmată de evacuarea resturilor rezultate din aceste lucrări și de igienizarea zonei, urmând ca amplasamentul să fie predat Direcției Tehnice, respectiv constructorului în vederea începerii lucrărilor.  

Prin acest parc se va realiza un spaţiu urban modern, un loc prielnic pentru odihnă, pentru activităţi de joacă şi activități sportive. Lucrările propuse prin studiul de fezabilitate sunt: alei asfaltate, adiacent zonelor de activități și relaxare propuse; amenajarea unui teren multifuncțional prevăzut cu nocturnă şi împrejmuire; amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii prevăzut cu pardoseală din tartan; mobilier urban; spaţii verzi și plantații de arbori cu diversitate ornamentală (arțar, magnolie, mesteacăn, tei, castan roşu, con decorativ); sistem de irigații pentru zona verde gazonată; sistem de iluminat public în parc.