Aprinderea oficială a instalaţiilor luminoase specifice sărbătorilor de iarnă va avea loc vineri, 29 noiembrie, la ora 18.00, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din Piaţa Unirii.

 

Orădenii sunt așteptați lângă bradul de Crăciun din Piața Unirii să asiste în număr cât mai mare la aprinderea luminilor de sărbători, programată pentru ora 18.00. Luminile se vor aprinde în toată zona centrală, începând din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun, clădirea Primăriei Oradea, Podul Sf. Ladislau, Piața Ferdinand și strada Republicii, urmând ca apoi decorul luminos de sărbători să poată fi admirat în tot orașul.

„Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, dar și în piețe. Oradea va fi împodobită și în acest an cu 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea au diferite forme: de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, arcade luminoase”, menţionează Primăria Oradea.

Concertul inaugural al Târgului de Crăciun va avea loc pe scena din Piaţa Unirii, începând cu ora 20.00, şi va fi susținut de Jazzapella – o trupă versatilă, cu un stil unic, care combină ritmurile de jazz cu muzica pop.

În acest prim weekend al Târgului de Crăciun vor avea loc concerte live susținute  sâmbătă, 30 noiembrie, de Nicoleta Nucă, tot de la ora 20.00, iar duminică orădenii îi vor putea asculta pe cei de la Gospel Touch Choir - o trupă care vine la Târgul de Crăciun tocmai din New York, pentru a ne încânta cu un concert de gospel de excepție.