Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, a vizitat, din nou, şantierul Sălii Polivalente din Oradea, a cărei finalizare este prevăzută pentru luna octombrie, după ce municipalitatea va realiza racordurile la sistemele de apă, canalizare, termoficare și electricitate. Cseke a anunţat şi noi investiţii, respective un bazin de înot didactic la Oradea şi o sală de sport la Tăuteu.

 

Vizita ministrului a avut loc sâmbătă, Cseke declarând că lucrările au fost finalizate aproape în totalitate, urmând ca pentru a putea monta echipamentele este nevoie ca Primăria Oradea să execute racordurile la utilități. „Tot ce depinde de noi s-a finalizat, suntem spre finalul lucrărilor. După ce vom avea utilitățile de apă, energie electrică și termică totul va fi finalizat. Toate dotările, toate echipamentele sunt achiziționate și ele pot fi montate. Vorbim de suprafața de joc, de tabela de marcaj, în momentul în care pot fi făcute probele, pentru care evident ne trebuie apă, curent și energie termică”, a declarat Cseke Attila. Sala Polivalentă din Oradea va avea 5.500 de locuri pentru handbal, respectiv 5.200 la baschet și volei și peste 7.000 pentru spectacole. Proiectul în valoare de aproximativ 27,6 milioane de euro este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Din totalul sumei alocate, Primăria Oradea asigură 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției. Municipalitea face integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: drumurile de acces, parcările aferente, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică) și parcul din jurul săli. Contractul de lucrări între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu, Intergroup Engineering, Delta ACM 93 și Trameco, în calitate de antreprenor, a fost semnat în februarie 2018.

 

Alte investiţii

Ministrul Dezvoltării a anunţat că au fost semnate contractele de începere a lucrărilor pentru un nou bazin de înot didactic la Oradea și o nouă sală de sport la Tăuteu. Noul bazin de înot, construit cu o finanțare de 10 milioane de lei asigurată de Ministerul Dezvoltării, va avea 25 m lungime și 12,5 m lățime, cu o adâncime variabilă, și va putea fi utilizată simultan de patru clase de elevi sau 65 de copii și profesorii de înot. Bazinul va avea vestiare moderne suficiente pentru cele patru clase. Sala de sport din Tăuteu va avea gradene încăpătoare pentru 180 de spectatori și se vor putea practica aici sporturi multiple, arena va avea marcajele corespunzătoare. Clădirea va dispune de vestiare moderne prevăzute cu dușuri și grupuri sanitare, spații de depozitare a echipamentelor sportive și un spațiu dedicat cabinetului medical de prim ajutor. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației asigură finanțarea în valoare de 11,06 milioane de lei. Ambele construcții vor putea fi deschise publicului larg în afara orelor de sport.