Poliţiştii de frontieră de la punctele de trecere a frontierei Borș I şi Nădlac, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două mașini încărcate cu peste 40 tone de deșeuri pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat, luni, 13 decembrie, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român de 35 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în plastic și cauciucuri uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că automarfarul era încărcat cu 23.420 kilograme de deșeuri constând în plastic și cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Şi poliţiştii de frontieră de la Vărșand au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second-hand de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că automarfarul era încărcat cu 16.720 de kilograme de deșeuri de textile pentru care șoferul nu a prezentat documentația completă prevăzută de lege.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.