Ziua Mondială a filosofiei este sărbătorită joi, 8 decembrie, în cadrul unui atelier cu acces gratuit organizat de Asociaţia Noua Acropolă. Tema prezentată va fi Simboluri ale omului - Filosofie pentru viață.

În cadrul prezentării și discuțiilor, se va vorbi despre: Mitul lui Tezeu - conectarea la centrul propriei ființe; Simbolismul focului - mecanismele reflecției pentru căutarea obiectivității și înțelegerii (lumina cunoașterii); Muzica interioară - armonie și melodie în relația cu sine.

Prezentarea va fi susținută de către Andreea Neacșu, instructor-voluntar în cadrul Asociației Culturale Noua Acropolă.

Asociaţia Culturală Noua Acropolă este prezentă în peste cincizeci de ţări, reunind mai mult de 15.000 de voluntari, precum şi sute de mii de simpatizanţi, care se exprimă în peste cincisprezece limbi şi reprezintă o gamă largă de confesiuni, origini etnice şi moşteniri culturale.

În Grecia antică, „Acropole” desemna partea cea mai înaltă a oraşului. Era locul în care lumea formelor concrete se unea armonios cu lumea invizibilă a ideilor. Acropola reprezintă un loc simbolic pentru imaginaţia noastră, care ne sugerează ascensiunea spre aspectele cele mai înalte din noi înşine. Considerăm că lumea de azi are nevoie de noi „Acropole”, realizate nu din piatră, ci din fiinţe umane, „Acropole” ridicate în inima oraşelor noastre, în cadrul cărora oamenii să dezvolte o viaţă interioară elevată, restabilind legături profunde cu ceilalţi şi cu natura.

Atelierul va avea loc la sediul din strada Republicii, nr. 64, la ora 18.30. Intrarea este liberă.