Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a organizat, miercuri, Cupa Poliţiei Bihorene la Tir, o competiţie ce se desfăşoară anual în preajma Zilei Poliţiei Române, ce va fi marcată, vineri, în Oradea.

În contextul manifestărilor organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor pentru celebrarea Zilei Poliţiei Române, ieri, jurnaliștii bihoreni au participat la tradiționalul concurs „Cupa Poliţiei Bihorene la Tir”. Competiția, dedicată reprezentanţilor mass-media locale, s-a desfășurat la Poligonul de Tragere din cadrul Bazei Sportive „Dinamo”, din municipiul Oradea, anul acesta, locul I fiind obţinut de Laura Gal (Bihoreanul).

Ziua Poliţiei Române va fi marcată în Oradea, vineri, începând cu ora 10.00, când cetăţenii sunt invitaţi la un eveniment dedicat exclusiv publicului, dar în primul rând celor mici, organizat în aer liber, în curtea Inspectoratului de Poliție Județean Bihor (strada Parcul Traian nr. 18, municipiul Oradea). Vor fi prezentate activităţile pe care le desfăşoară zi de zi poliţiştii bihoreni, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor, pe ateliere de lucru. Polițiștii de prevenire bihoreni îi vor aștepta pe copii cu legitimații de „Polițist pentru o zi”, cu insigne, autocolante și multe alte surprize. De asemenea, va fi prezentat laboratorul de siguranță rutieră, a motocicletelor de serviciu și a unui autoturism de serviciu din dotarea polițiștilor rutieri bihoreni. Vizitatorii sunt aşteptaţi şi cu o expoziţie cu armamentul şi tehnica din dotarea Poliţiei Bihorene, standuri de documentare - informare în cadrul cărora vor fi distribuite pliante, broşuri şi alte materiale de promovare a profesiei de poliţist. Alături de copii, vor fi prezenți, cu demonstrații, și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale și un câine de serviciu al polițiștilor bihoreni.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Astfel, anul acesta, pe 25 martie, se împlinesc 201 ani de la atestarea documentară a Poliției Române.