În fiecare toamnă, la începutul lunii octombrie, Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Oradea sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. În acest an, i-a avut aproape pe seniorii din centrele multifuncţionale din cartiere şi pe rezidenţii Casei Frenţiu, locul unde s-a desfăşurat evenimentul.

Cei 100 de vârstnici prezenţi la eveniment, au fost întâmpinați cu o floare și o felicitare, confecționată special pentru ei, de copiii din Centrul de Zi Oradea. Cu această ocazie, și într-o atmosferă de sărbătoare, au luat masa de prânz împreună, în această zi specială dedicată lor.

Directorul DAS Oradea, Anca Grama, a deschis evenimentul: „Dacă anul trecut am sărbătorit Ziua Internaţională a Vârstnicilor altfel decât am făcut-o în anii trecuţi, printr-o excursie de neuitat pe meleaguri bihorene, anul acesta am dorit să oferim seniorilor noștri un prânz special. A fost un prilej să ne revedem, să lăsăm deoparte problemele curente şi să adăugăm amintiri la cele pe care le avem deja. Respectul faţă de cetăţenii noştri activi la puterea a treia rămâne şi nu trebuie să uităm că tot ce avem în prezent s-a construit în timp având la bază experiența, sacrificiul și înțelepciunea persoanelor care azi sunt vârstnice şi de la care avem încă multe de învăţat”.

La finalul discursului, le-a urat un sincer şi călduros „La mulţi ani!” și le-a mulțumit celor care au sprijinit organizarea evenimentului, firmei Select Catering, personalului DASO şi preşedintelui Asociaţiei Caritas Eparhial, Olimpiu Todorean.

„Vreau să vă mulţumesc că aţi ales „această  casă” şi anul acesta pentru a sărbători acest moment atât de important - Ziua Persoanelor Vârstnice şi vă doresc să aveţi parte de o sărbătoare binecuvântată şi câţi ani veţi mai avea, să fie cu pace şi linişte”, a spus Todorean.

Prezentă la eveniment, viceprimarul Antonia Nica a mulţumit celor prezenţi pentru interesul pe care îl manifestă faţă de problemele comunităţii orădene şi pentru rolul lor activ în administraţia locală de-a lungul anilor şi a subliniat: „fiecare etapă a vieții trebuie să fie o sursă de fericire pentru fiecare dintre noi, trebuie să știm să apreciem fiecare moment al vieții și cred că dvs. sunteți cei mai în măsură să spuneți acest lucru.”

Senatoarea Arina Moș a completat: „dragi bunici, dragi părinți este minunat să ne vedem în zi de sărbătoare, azi este despre dvs. și vă doresc tot binele din lume. Ne bucurăm să ne revedem după această perioadă în care pandemia ne-a ținut departe unii de alții pentru că, până la urmă, în viață rămânem cu prieteniile, cu lucrurile frumoase, cu poveștile noastre de viață, cu poveștile dvs. de viață, cu sfaturile pe care ni le dați. Vă doresc La mulți, mulți ani, numai cu sănătate și împliniri!”

Spectacolul inedit de divertisment a fost susţinut pe întreg parcursul desfăşurării evenimentului de Trupa „Radu Moş”, nume cunoscute în muzica populară, originare din Bihor, câştigătoare de trofee la festivaluri din judeţ şi ţară.

Radu Moş le-a urat celor prezenţi să fie „frumoşi ca iarna, bucuroşi ca primăvara, sănătoşi ca vara şi bogaţi ca toamna”.

Cu vocile lor plăcute şi cultivate, au interpretat o paletă largă de cântece populare din diferite zone ale ţării, melodii cunoscute de muzică etno, uşoară şi doine, reuşind să impresioneze auditoriul, câţiva invitaţi alăturându-li-se.

La finalul evenimentului invitaţii au fost răsfăţaţi cu un delicios tort aniversar, făcut special pentru ei.