Ziua Veteranilor de Război va fi marcată printr-o ceremonie militară desfăşurată azi, 29 aprilie, începând cu ora 10.00, la Monumentul eroilor români căzuți în al Doilea Război Mondial din Cimitirul Municipal „Rulikowski” Oradea.

Programul ceremoniei este următorul: prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și ocuparea locului stabilit în dispozitiv; intonarea Imnului Național al României; alocuțiuni privind semnificația evenimentului; festivitatea depunerii de coroane și jerbe de flori la Monumentul eroilor români căzuți în al Doilea Război Mondial; plecarea persoanei oficiale/ încheierea activității.

„În data de 29 aprilie a fiecărui an sărbătorim Ziua Veteranilor de Război. Această dată ne amintește de Decretul Regal din 29 aprilie 1902, când a fost instituit titlul de veteran de război în onoarea combatanţilor din Războiul de Independenţă, devenind din anul 2007 Ziua Veteranilor de Război. Astăzi, la nivelul județului Bihor mai sunt în viață 15 veterani de război care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, cel mai în etate având respectabila vârstă de 101 ani. Este de datoria noastră să respectăm sacrificiul făcut de veteranii de război pentru ca țara noastră să existe așa cum o știm azi. Aducem recunoaștere profundă celor care au luptat în războaie  pentru a a servi patria și le urăm multă sănătate”, menţionează Cancelaria prefectului.

Ținând cont de prevederile sanitare actuale, impuse de pandemie, evenimentul se va desfășura fără prezența publicului.