Acum că pandemia s-a transformat într-o epidemie și restricțiile s-au ridicat, cu siguranță vom participa la din ce în ce mai multe evenimente. Toată lumea își dorește să revină la viața obișnuită și se vor bucura, astfel, de tipul potrivit și vor organiza evenimentele pe care nu le-au putut organiza anii trecuți. Desigur, o petrecere sau un eveniment formal cere un costum, iar acesta trebuie să fie purtat exemplar. Iată mai jos 12 sfaturi pe care trebuie să le știi atunci când porți un costum.

Nu închide niciodată ultimul nasture al sacoului

Nu contează dacă cumpărați un costum de mărime standard dintr-un magazin sau unul croit special pentru dumneavostră. Costumele sunt concepute astfel încât doar nasturele din mijloc să fie închis. Ține ultimul nasture deschis, întotdeauna!

Nu uita să desfaci mereu toți nasturii sacoului atunci când te așezi

Pentru ca forma costumului tău să nu fie stricată, desfă toți nasturii jachetei tale, astfel te vei simți mai confortabil și vei preveni ca sacoul să formeze cute sau să te strângă în timpul mesei.

Cămașa trebuie închisă până sus

Nasturii de la cămașă sunt făcuți pentru a fi purtati închiși. Da, toți. Dacă nu poți închide primul nasture, înseamnă că ai nevoie de o cămașă nouă. Păstrați liniile gulerului cămășii la gât și asigurați-vă că manșetele au lungimea potrivită.

Manșetele cămășii nu trebuie să vă acopere mâinile

Manșetele cămășii sunt esențiale pentru ca tu să arăți bine îngrijit și elegant. De aceea vrei să te asiguri că au lungimea potrivită și se așează bine. În mod ideal, aproximativ un centimetru de manșetă iese din mâneca sacoului. Nu ignora cămașa doar pentru că stă pe sub sacou și acordă-ți timp când o alegi și pe aceasta.

Gulerul de la cămașă nu trebuie să te strângă

Gulerul cămășii este deosebit de important, deoarece nu ar trebui să simți niciodată că te sufoci. Ar trebui să te simți confortabil, așa că plasează două degete între gât și guler pentru a te asigura că se potrivește bine. De asemenea, rețineți că cămășile se micșorează uneori și va trebui să aveți un guler mai larg dacă doriți să porți din nou acea cămașă.

Sacoul ar trebui să ți se potrivească perfect

Sacoul trebuie croit astfel încât să nu pară prea larg sau prea strâmt pe piept. Un sfat bun este să plasați trei degete perpendicular între jachetă și stomac. Ar trebui să puteți pune mâna între piept și sacou cu nasturi într-un mod în care să vă simțiți confortabil și să vă lase suficient spațiu pentru a vă mișca.

Nu lăsați niciodată șosetele să se vadă

Alege pantalonii care ți se potrivesc bine, nu trebuie să fie prea scurți sau prea lungi. Lungimea perfectă îți va ajuta ținuta. Lasă-ți pantalonii să stea peste pantofi, în așa fel, atunci când vei sta în picioare, ceilalți nu vor putea vedea șosete.

Cum alegi șosete potrivite

Asigurați-vă că șosetele sunt suficient de lungi. Nu arată bine să ai picioarele la vedere prin pantaloni și șosete când te așezi. Mai ales dacă purtați șosete originale, cu model. Nu ignorați alegerea perechii de șosete, pentru că este un detaliu care contează și care vă oferă un plus de eleganță.

Cureaua și pantofii trebuie să fie de aceeași culoare

Nu există excepții. Combinațiile de culori nu sunt necesare atunci când vine vorba de pantofi și curea. Același lucru este valabil și pentru ceasul tău. Cureaua ceasului, dacă este din piele, trebuie să fie de aceeași culoare cu cureaua și pantofii.

Nu purta un costum negru cu pantofi maro

Este mai comună astăzi, dar nu va înceta niciodată să fie o opțiune total interzisă. Negrul și maro nu se amestecă. Nu purta niciodată un costum maro cu pantofi negri. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să eliminați complet culoarea maro din garderobă. Cel mai potrivit pentru pantofi maro este costumul bleumarin, cel verde sau cel bordeaux.