A-ți lua o vacanță pentru a vedea leii și elefanții africani în savană este o recompensă bine meritată după un sezon lung de muncă. Cu toate acestea, următoarea dvs. vacanță nu ar trebui să vă coste o avere. Nu trebuie să încapi în pantofii unui milionar pentru a te bucura de o vacanță în afara Europei.

Discuția noastră împărtășește sfaturi și idei pentru a vă oferi o vacanță decentă cu un buget redus. Continuați să citiți pentru a descoperi cât de mare poate fi un buget mic.

1. Planificați în funcție de timp

Deoarece vă bazați pe economiile dvs. pe termen mediu pentru a vă finanța vacanța, începerea din timp este primul pas spre succes. Pregătirea timpurie vă expune la multe oportunități de economisire a costurilor. Puteți obține multe oferte early bird care apar cu câteva luni înainte de sezoanele de vârf de călătorie. Atunci când planificați din timp, luați în considerare următorii factori:

    • Timpul de călătorie: Timpul de călătorie, în special în timpul săptămânii sau în afara sezonului de vârf, vă permite să vă bucurați de destinațiile principale atunci când acestea sunt mai puțin aglomerate.

    • Alegerea destinației: Acest aspect oferă posibilitatea de a alege din timp cazarea la prețuri accesibile și vă oferă timp pentru a cerceta idei de activități rentabile în locul în care doriți să faceți turul.

    • Oferte de pachete: De asemenea, ar trebui să luați în considerare ofertele de pachete care combină cazarea, călătoria și activitățile sub un singur acoperiș.

    • Rezervarea transportului: Rezervarea transportului înainte de datele de plecare atrage de obicei reduceri.

2. Economisiți din timp

Planificarea timpurie include și economisirea din timp. Toate planurile dvs. de mai sus ar fi inutile fără fonduri. Începeți să economisiți pentru vacanță suficient de devreme pentru a avea fondurile pregătite pentru a rezerva cazare și transport la timp. Mai jos sunt sfaturi pentru a vă ajuta să faceți acest lucru mai bine:

    • Începeți devreme pentru a economisi mai mult, cu cel puțin unul sau doi ani înainte de călătorie.

    • Stabiliți obiective clare pentru a fi siguri cât de mult trebuie să economisiți pentru vacanță.

    • Deschideți un cont de vacanță pentru a vă stoca toate economiile.

    • Automatizează-ți economiile pentru a te asigura că nu vei fi tentat să folosești aceste economii.

3. Stabiliți un buget

Din moment ce aveți obiective clare de vacanță, creați un buget pentru a ține cont de fiecare cheltuială. Crearea unui buget aliniază activitățile, cazarea și destinațiile dvs. cu ceea ce puteți cheltui confortabil pentru a maximiza valoarea fiecărui euro pe care îl cheltuiți. Bugetul dvs. ar trebui să se axeze pe următoarele principii.

    • Puneți deoparte o trusă de urgență pentru vacanță, deoarece neprevăzutul se întâmplă acasă și în deplasare.

    • Identificați costurile fixe, cum ar fi hotelurile și zborurile, pentru a înțelege cheltuielile dvs. de bază pentru călătorie.

    • Estimați cheltuielile variabile, cum ar fi mesele și divertismentul.

4. Împachetați ușor

Împachetarea ușoară este o altă modalitate de a economisi în timpul vacanței. Amintiți-vă, multe companii aeriene pot percepe până la 30 de euro pentru primul bagaj înregistrat. Așadar, transportați cât mai puțin posibil pentru a evita taxele inutile pentru bagaje.

5. Alegeți destinații prietenoase cu bugetul

Selectați destinații accesibile pentru a economisi bani pe călătoria dvs. Ar trebui să verificați elemente de bază, cum ar fi:

    • Costul vieții: Aflați care este costul bunurilor și serviciilor de bază în destinația dvs. De exemplu, unele destinații pot fi îndepărtate și costurile de acces pot fi mai mari, dar costul vieții acolo este mai scăzut.

    • Taxele de viză și de intrare: Luați în considerare orice costuri suplimentare de intrare într-o țară sau într-o destinație.

    • Ratele de schimb valutar: Luați în considerare aceste taxe, deoarece acestea ar putea crește costurile de călătorie.

    • Călătoriile locale: Luați în calcul aceste cheltuieli, deoarece călătoriile vor determina cât de memorabil va fi turul dumneavoastră.

    • Evenimente culturale: În timp ce aceste evenimente sunt memorabile, fiți atenți să vă asigurați că nu sunt supraevaluate.

6. Selectați cazări prietenoase cu bugetul

Cu excepția cazului în care alegeți un pachet de servicii, gândiți-vă la cazare, deoarece aceasta vă poate afecta semnificativ cheltuielile. Alege cazarea în funcție de prioritățilfe tale. De exemplu, dacă aveți nevoie doar de un loc de dormit decent, mobilierul și facilitățile luxoase nu ar trebui să vă preocupe. De asemenea, puteți opta pentru închirierea de vacanțe de scurtă durată în casa cuiva, deoarece vă puteți găti propriile mese și puteți economisi pe mâncare.

7. Alegeți carduri de credit cu recompense de călătorie

Dacă prioritizați călătoriile ieftine, atunci un imprumut pentru cheltuieli de călătorie nu este o variantă bună. Luați în considerare încărcarea costurilor cu un card de credit care oferă beneficii de călătorie. Dacă vă gestionați cardul de credit în mod responsabil și acumulați suficiente puncte, puteți sta o perioadă de timp în hoteluri selectate. Unele carduri vă permit să vă convertiți punctele în bani și să le utilizați pentru a plăti rezervările hoteliere.

8. Faceți turul propriului oraș și al propriei țări

Orașul și țara ta sunt încă destinații frumoase pe care nu le-ai explorat pe deplin. Dacă alegeți să vă faceți turul orașului, vă puteți caza la un hotel pe care nu l-ați vizitat. Dacă doriți să explorați granițele mai îndepărtate, puteți face turul acelei părți a țării dumneavoastră pe care nu ați vizitat-o niciodată. Veți fi șocați de cât de multe puteți învăța și vă puteți bucura în interiorul granițelor naționale sau ale orașului dumneavoastră.

Rezervarea acestor locații în timpul săptămânii este un moment bun, deoarece veți cheltui mai puțin. În plus, nu veți da peste un blocaj uman care este comun în weekend.

9. Luați în considerare activitățile rentabile

Activitățile locale sunt, de asemenea, un alt domeniu în care puteți economisi bani. A merge la o destinație nu este suficient; ceea ce faci acolo contează semnificativ și îți afectează întreaga experiență. Mai jos sunt câteva opțiuni pe care să le luați în considerare atunci când sunteți în vacanță.

    • Plimbările în natură și drumețiile sunt alegeri bune, deoarece multe atracții naturale din parcurile sau plajele locale sunt liber accesibile tuturor.

    • Multe orașe au date când reduc sau renunță la taxele de intrare la muzee și centre culturale. Puteți profita de aceste oferte pentru a economisi bani.

    • De asemenea, puteți opta pentru tururi autoghidate, atât timp cât acele zone sunt sigure pentru turiști.

    • Explorați piețele locale unde produsele proaspete și meșteșugurile artizanale sunt vândute la prețuri reduse.

    • Exploatați cursurile și atelierele pe care unele comunități le oferă gratuit sau la costuri reduse. Vă puteți bucura de bucătăria locală, de dansurile locale și de realizarea ceramicii.

10. Conduceți singur

Puteți să conduceți singur și să economisiți bani dacă nu alegeți un pachet de servicii. De exemplu, puteți închiria un vehicul pentru doar 30 de euro pe zi. În acest fel, puteți să conduceți prin zonă și să alimentați doar vehiculul care se conduce singur. Mașinile care se conduc singure vă pot economisi costuri mari de zbor în jurul destinației dvs. În plus, veți avea ocazia să vedeți destinația turistică în timp ce o parcurgeți.

Observații de încheiere

Sunteți la curent cu hack-urile de care aveți nevoie pentru a vă bucura de o vacanță memorabilă cu un buget redus. Mergeți mai departe și urmați aceste informații pentru a vă face următoarea vacanță mai accesibilă și mai nostalgică.