Pentru că anul școlar a trecut aproape pe nesimțite și pentru că mai este puțin până când atât cei mici, dar și tu, veți intra într-o binemeritată vacanță, este momentul să te gândești la un cadou pentru copilul tău.

Nu crezi în oferirea unor recompense sau în competițiile cu ceilalți. Ești genul de părinte care încearcă să-și învețe copilul că nu este nimic mai important decât competiția sănătoasă, nu cea din clasamente, ci cea centrată pe el și pe progresul pe care l-a făcut de la o zi la alta.

Cu toate acestea, a fost un an în care amândoi ați învățat multe: despre sistemul de educație, despre voi înșivă, dar și despre relația voastră. Tocmai de aceea, finalizarea anului școlar necesită măcar o mică sărbătoare.

Uite, așadar, ce cadouri poți să faci copilului tău la final de an școlar:

 

  1. O carte.

Da, a stat cu nasul în cărți tot anul școlar, a învățat și a obținut rezultate bune, atunci de ce să îl pedepsești pe cel mic cu o carte? Ei bine, aceasta poate reprezenta o lectură din literatura contemporană pentru copii, pe care cel mic nu a studiat-o la școală.

Astfel, îi arăți că lectura și cărțile nu sunt importante doar pentru școală și nu trebuie asociate doar cu aceasta. Din contră, cărțile ar trebui să fie prezente și în alte momente, iar faptul că acesta a terminat școala nu înseamnă că educația a luat o pauză.

O carte poate reprezenta în acest moment un punct de plecare pentru o discuție despre cum fiecare este responsabil pentru învățare și că aceasta nu se produce doar la școală, iar pentru a deveni un om vertical și cu șanse de reușită în viață, trebuie să cultive această pasiune de cât mai mic.

 

  1. Un cadou personalizat.

Poți cumpăra pentru cei mici un lănțișor sau o brățară care să aibă inscripționate numele lor. Sau poți cumpăra o ramă în care să pui o fotografie care să-l surprindă pe cel mic într-una dintre cele mai grele perioade de anul trecut. Așa îl vei încuraja și îi vei aminti că a reușit să depășească o situație mult prea dificilă pentru el.

Tot în seria acestui tip de cadouri, poți opta pentru o pictură numerică, pe care cel mic să o realizeze de unul singur. Va trebui doar să găsești o imagine care să transmită ceva mai profund și pe care să o dezlegați împreună după ce tabloul este gata pictat și de agățat în camera celui mic.

 

  1. O jucărie de folosit în aer liber.

Poate fi vorba despre o minge, despre un set pentru tenis sau pentru tenis de masă sau chiar de o pereche de role. Astfel de obiecte sunt importante pentru copii pentru a-i determina să petreacă timp și în aer liber și pentru a se bucura de zilele călduroase de vară, împreună cu prietenii lor și departe de tot ceea ce înseamnă ecrane.

Mai mult, astfel de obiecte contribuie enorm la dezvoltarea copiilor, oferindu-le posibilitatea unei vieți sportive și sănătoase, dacă activitățile sunt practicate frecvent. Pe lângă aceste beneficii, pentru activitățile desfășurate în echipă, cei mici vor învăța să se descurce mai bine și să fie fair-play.

Indiferent ce cadou alegi să îi oferi celui mic, amintește-i că darurile nu sunt menite doar pentru momentele speciale din viață și că acestea nu trebuie să reprezinte întotdeauna un obiect fizic.

Amintește-i că nu sărbătoriți faptul că s-a încheiat anul școlar, ci faptul că el s-a schimbat, că a învățat mai multe și că a reușit să facă față unui program lung. Amintește-i că el este elementul central.

Mai mult, încearcă să-l încurajezi pe cel mic, indiferent de vârsta pe care o are, pentru că perioada copilăriei și a adolescenței reprezintă cele mai importante momente, care vor contribui decisiv la crearea încrederii în sine a copilului tău. Iar tu îți dorești un luptător, un copil cu gândire critică, gata să înfrunte orice îi iese în cale.