Petrecerile acasă au o mulţime de avantaje. Sunt uşor de organizat, nu necesită pregătiri de luni de zile, se mulează pe orice tip de buget şi reprezintă o ocazie foarte bună de a te distra alături de cei dragi. Când te ocupi de organizare cu răbdare şi atenţie la detalii, ai toate şansele să pui la cale un party acasă de nota 10.

Află cum să organizezi cele mai cool petreceri acasă, fără bătăi de cap:

Ai nevoie de o temă unică: O petrecere acasă devine mai uşor de organizat când are o temă bine stabilită. În funcţie de specificul petrecerii, poţi alege teme ceva mai complexe, cum ar fi cele inspirate din filme, memeuri sau chiar destinaţii, precum jungla amazoniană. Bineînţeles, nu este deloc greşit nici să optezi pentru teme simple, cum ar fi seara cu muzica anilor ’90 sau seara de jocuri de societate.

Pune pe hârtie lista de invitaţi: Lista de invitaţi este foarte importantă în organizarea tuturor tipurilor de evenimente. Când faci o petrecere acasă, este esenţial să ţii cont de dimensiunile locuinţei tale. O petrecere cu 40 de persoane într-o garsonieră nu e o idee bună, deoarece confortul tău şi al invitaţilor va avea de suferit. Încearcă să nu îţi supraaglomerezi casă, astfel încât fiecare să se bucure de suficient spaţiu.

Trebuie să ştii că o petrecere poate să fie cool şi cu 7 invitaţi, dar şi cu 70. Contează calitatea companiei, nu cantitatea.

Gândeşte-te la playlist: Pentru o petrecere reuşită vei avea nevoie de muzică, fie că veţi dansa, fie că optezi doar pentru muzică ambientală. E o idee bună să faci playlistul din timp, astfel încât să creezi uşor atmosfera dorită. Poţi folosi televizorul sau telefonul pentru a pune muzica, nu ai neapărat nevoie de un sistem cu boxe performante.

Organizează un colț foto: O petrecere acasă nu înseamnă că trebuie să renunţi la fotografii cool. Încearcă să organizezi un colţ foto, unde tu şi invitaţii să vă puteţi crea amintiri frumoase. Poate fi vorba de o zonă cu baloane, cu ghirlande luminoase sau chiar de un perete cu fotografii. În ziua de azi nu e deloc dificil să ai un colţişor instagramabil în casă, mai ales dacă te inspiri de pe reţelele sociale.

Planifică câteva activități: Cu ce vă veţi ocupa timpul la petrecere? Poate vreţi doar să luaţi cina, poate vreţi să dansaţi sau poate vreţi să jucaţi ceva ori să urmăriţi o anumită emisiune împreună. Încearcă să planifici câteva activităţi pentru tine şi invitaţii tăi, în funcţie de specificul petrecerii. Nu trebuie neapărat să fie ceva complicat sau să ai un program cu zeci de activităţi.

Oferă băuturi pentru toate gusturile: La capitolul băuturi alcoolice, îndreaptă-te către variante versatile. Un foarte bun exemplu este ginul. Se poate servi ca atare, se poate transforma în gin tonic sau poate face parte din cocktailuri ceva mai complexe. Ginul se număra printre cele mai accesibile băuturi, alături de vin, cognac, vodcă şi whiskey.

În afară de gin şi alte băuturi alcoolice, nu uita să-i pui la numărătoare şi pe prietenii ce nu consuma alcool. Include pe lista de băuturi sucuri, cafea, apă minerală şi plată, dar şi cocktailuri non-alcoolice.

Pentru celebrarea unui moment special, ia în calcul şi şampania. De la Moet şi până la Dom Perignon, ai o mulţime de variante din care să alegi.

Foloseşte-ţi creativitatea pentru meniul de mâncare: Dacă îţi doreşti o petrecere ceva mai relaxată, ce are la bază o cină sau un prânz special, atunci încearcă să optezi pentru un meniu divers. Poţi prepara chiar tu mâncarea, de la fripturi şi până la paste sau fructe de mare, dar există şi varianta de a apela la o firmă de catering ori un restaurant.

Pentru o petrecere unde nu se serveşte o cină sau un prânz sofisticat, orientează-te către opţiuni simple: finger food, de la salate şi până la chipsuri sau pizza. Pentru un touch unic poţi să adaugi în meniu fructe proaspete, dulciuri uşor de servit sau gustări cu specific exotic.

Ţine cont şi de invitaţii ce nu mănâncă carne sau nu mănâncă deloc produse de origine animală ori au anumite alergii. E bine să ai câteva opţiuni vegane şi vegetariene în meniu.

Asigură-te că invitații pleacă cu zâmbetul pe buze: Când invitaţii se pregătesc să plece, nu uita să le mulţumeşti pentru prezenţa, ba chiar să le oferi puţin tort sau mâncare la pachet. De asemenea, le poţi oferi şi un mic suvenir, cum ar fi fotografie de la party sau o sticlă de şampanie.

Inspiră-te din sfaturile de mai sus ca să organizezi petreceri acasă, fără să pierzi prea mult timp şi energie. Pune accent pe activităţi distractive, muzica bună, o temă haioasă sau interesantă şi un meniu cât mai creativ.