Frigiderele cu ușă franceză oferă atât de mult spațiu și atracție, încât nu este de mirare că sunt unele dintre cele mai populare tipuri de frigidere side by side. Dar, adevărul este că, oricât de bun ar crede cineva că este ceva, va exista întotdeauna cineva care nu este un fan al produsului. Din acest motiv, este firesc să existe avantaje și dezavantaje pentru deținerea unui frigider cu ușă franceză. Să le explorăm.

Avantaje

Acestea sunt câteva dintre avantajele la care vă puteți aștepta de la deținerea unui frigider cu ușă franceză.

 

Acces mai ușor la alimente

Nu ar fi minunat să deschideți frigiderul și să vedeți tot ce aveți, fără să scoateți lucrurile? Suntem de acord. Cu excepția cazului în care mâncați foarte puțin sau dacă vă aflați într-o gospodărie cu cel mult două persoane, accesarea alimentelor într-un frigider / congelator obișnuit cu două uși este o provocare. De asemenea, vă face să consumați mai multă energie, deoarece ușa rămâne deschisă mai mult timp. Deoarece frigiderele cu ușă franceză au rafturi mai largi, recipiente mai mari și, în general, un aspect mai bun, accesarea alimentelor este mult mai ușoară.

 

Nu mai loviți dulapurile

Frigiderele alăturate au o problemă majoră - ușile se deschid doar așa cum au fost destinate. Aceasta înseamnă că nu puteți schimba direcția în care se deschid. Dacă aveți dulapuri în dreapta și niciunul în stânga, ușa frigiderului se va lovi constant de ele. Nu doar din cauza orientării ușii, ci și pentru că frigiderul stă foarte aproape de ele. Cu toate acestea, frigiderele cu uși franceze au câțiva centimetri de adâncime adăugate, care permit deschiderea și închiderea ușoară a ușilor.

 

Rafturi mai late

Nu există prea multe de elaborat aici. Toată lumea ar putea folosi puțin spațiu suplimentar în frigider mai ales dacă aveți copii sau colegi de cameră.

Mai mult spațiu util pe rafturi

Deoarece frigiderele cu uși franceze sunt atât de largi, există mai mult spațiu de depozitare. Combinația dintre rafturi mai largi înăuntru și pe ușă duce la o orientare mai bună și, în general, la mai mult spațiu pe rafturi. De asemenea, puteți regla înălțimea raftului superior, astfel încât alimentele dvs. să se potrivească mult mai ușor.

 

Rafturi de ușă mari

De acum, nu trebuie să mai aruncați niciun condiment, doar pentru a face loc altora. Rafturile pentru uși dintr-un frigider cu ușă franceză sunt mari; unele sunt chiar suficient de mari pentru a se potrivi sticlele de 2.5L și bidoanele de 5L.

 

Un congelator cu sertare mai adânc

Dacă nu aveți multe produse congelate, dar cele pe care le aveți sunt în cutie sau compacte, acesta este un congelator perfect pentru dvs. Există, de asemenea, un alt bonus suplimentar demn de menționat - sertarul de răcit. Unele frigidere cu ușă franceză au un sertar chiar deasupra congelatorului, care este complet reglabil. Temperatura din acest sertar poate fi modificată pentru a răci în mod eficient platourile de delicatese și prăjiturile sau băuturile. Perfect pentru alimentele care trebuie să fie mai reci decât altele, dar nu atât de reci încât să înghețe.

Dezavantaje

Acum, că am explorat avantajele, să aruncăm o privire asupra dezavantajelor..

 

Dimensiune crescută

Dacă bucătăria dvs. are un spațiu desemnat pentru frigider și este între două dulapuri, este posibil să aveți o problemă. Bucătăriile mici pur și simplu nu au fost proiectate având în vedere frigiderele mari. Dacă nu intenționați să scoateți un dulap sau două, vă recomandăm să cumpărați un stil de frigider diferit.

 

Mai multe caracteristici, mai multă energie

Cu cât un frigider are mai multe caracteristici, cu atât mai multă energie îi trebuie să funcționeze. De asemenea, frigiderele cu un interior mai mare folosesc mai multă energie pentru a se răci. Cu toate acestea, aparatele mai noi, cum ar fi frigiderul cu ușă franceză, consumă mai puțină energie decât frigiderele mai vechi. Acest lucru se datorează caracteristicilor de economisire a energiei care îi determină să tragă mai puțină energie electrică.

 

Nu se potrivește oricărui stil de bucătărie

Sigur, dacă aveți o bucătărie modernă în orice sens al cuvântului, probabil că veți căuta să dețineți unul dintre aceste frigidere; dar dacă stilul dvs. nu este atât de modern? Ce se întâmplă dacă vă place stilul retro sau contemporan? Un frigider cu ușă franceză nu se potrivește unei bucătării retro. Bucătăriile retro se referă la revigorarea stilului simplist din anii trecuți, fără a sacrifica frumusețea sau funcționalitatea.

 

Sertar congelator inferior

Suntem sigur că ați observat acest articol listat în secțiunea de avantaje și există un motiv pentru asta. Un congelator cu sertare jos este un plus excelent al frigiderelor moderne, deoarece vă permite să rămâneți organizat, dar este foarte compact. Un frigider alăturat oferă un congelator mult mai mare la care nu va trebui să vă aplecați pentru a accesa produsele congelate.

 

Frigiderele cu ușă franceză sunt diverse, dar este clar să vedem că nu se vor potrivi nevoilor tuturor. Dacă trebuie să stocați o mulțime de mâncare sau doriți doar un pic mai mult spațiu pentru a vă uita la creațiile dvs. culinare, atunci un frigider cu ușă franceză poate fi exact ceea ce vă lipsește.