Oferta de locuri de joacă pentru copiii beiușeni, una bogată după investițiile făcute în ultimii ani de edilii urbei, a fost completată vineri, 6 septembrie, cu un spațiu nou și deosebit de cele existente: AVATAR LAND, primul parc de distracții all season deschis la Beiuș!

Dacă administrația locală s-a concentrat pe amenajarea unor locuri de joacă în aer liber, dependente, firește, de condițiile meteorologice, investiția inaugurată vineri, la Beiuș, de cei de la renumitul brand de carne și mezeluri CASA MUSCĂ, este una care le dă copiilor de până la 14 ani posibilitatea de a se juca împreună, de a fi creativi și relaxați într-un spațiu modern, sigur și, mai ales, aflat într-un imobil, ceea ce-l menține deschis pe tot parcursul anului.

La inaugurarea locului de joacă AVATAR LAND, situat pe Strada Lucian Blaga, nr. 4, etaj 1, au participat Mihaela și Călin Muscă, vărul și asociatul acestora în demersul de la Beiuș, Claudiu-Tudor Illea, primarul Gabriel Popa, viceprimarul Dragoș Balog, precum și numeroși beiușeni de toate vârstele, de la cei mici – beneficiarii mirificului AVATAR LAND – până la părinți și bunici.

Cei doi asociați, Mihaela Muscă și Claudiu-Tudor Illea, veri primari și beiușeni la origine, au prezentat, pe parcursul unui tur al spațiului inaugurat, facilitățile oferite copiilor și însoțitorilor acestora. Vizibil emoționată și plăcut surprinsă de numărul mare al celor care, chiar de la deschidere, au fost atrași de conceptul AVATAR LAND, Mihaela Muscă a declarat: „Este un proiect de suflet și de aceea am emoții! Tot ce vedeți aici a fost construit și făcut de noi cu multă implicare emoțională. În primul rând, ne-am dorit să vă oferim bucuria noastră de adulți care, în adâncul sufletelor, am rămas copii”.

În timp ce copiii puseseră stăpânire pe AVATAR LAND, râsetele acestora acoperind discuțiile admirative ale adulților, le-am cerut Mihaelei Muscă și lui Claudiu-Tudor Illea, cei doi asociați care au adus atâta bucurie copiilor din Beiuș și zona limitrofă, mai multe detalii despre conceptul de divertisment dedicat copiilor promovat de AVATAR LAND.

„Ideea acestui loc de joacă ne-a venit în felul următor: ne-am reamintit de copilăria noastră și am realizat că în orașul nostru natal – deoarece și eu mă trag din Beiuș – nu avem o zonă a bucuriei, de acest tip, dedicată celor mici”, preciza Mihaela Muscă. Interlocutoarea noastră ne-a vorbit apoi despre implicarea personală în proiectul AVATAR LAND, aceasta fiind, de altfel, cheia finalizării în condiții optime a darului celor de la CASA MUSCĂ pentru copiii beiușeni:

„Am pus foarte multă dăruire, eu fiind absolventă de liceu și facultate de artă, iar acest proiect este o revenire la pasiunea mea, decorațiunile interioare. După atâta timp, am avut emoții să pictez din nou pe pereți și să decorez spații.

În plus, m-am bucurat că am revenit la rădăcini, cu acest proiect, mai ales că și primul magazin deschis pe CASA MUSCĂ a fost tot la Beiuș!”

Pragmatic, așa cum stă bine unui inginer mecanic, Claudiu-Tudor Illea a enumerat posibilitățile de joacă și distracție puse la dispoziția copiilor, precum și celelalte facilități dedicate acestora, dar și însoțitorilor care aleg să petreacă timp de calitate la AVATAR LAND, împreună cu cei mici. Am aflat că spațiul de joacă, dispus pe două niveluri, poate primi simultan o sută de copii și este dotat cu tobogane cu lumini, trambuline, perete de cățărat cu bureți, tuneluri colorate, tot felul de obstacole și de zone pentru cățărare.

Pe lângă spațiul propriu-zis de joacă, AVATAR LAND mai cuprinde o zonă pentru copii, cu mese și scăunele dimensionate special pentru ei, unde aceștia pot lua masa, meniul cuprinzând gustări, sendvișuri, băuturi răcoritoare. Tot aici, părinții pot organiza evenimente pentru copii, cu până la 50 de participanți, ei putând opta pentru meniurile casei ori doar pentru închirierea spațiului. Dacă aleg varianta în care AVATAR LAND asigură și meniul, acesta poate consta din platouri calde, reci, vegetariene, cu brânzeturi și, firește, meniurile pentru copii. Pentru ca amintirile de la astfel de evenimente să fie, așa cum e firesc, de neuitat, zona are și o scenă pentru sărbătoriți. Grija pentru copii și atenția la detalii s-a concretizat și în amenajarea a două grupuri sanitare separate, cel pentru copii fiind dimensionat special, pentru a le facilita accesul la toalete și chiuvete.

După cum spuneam, cei de la AVATAR LAND s-au gândit și la adulții care îi vor însoți pe copii la locul de joacă, amenajând o zonă distinctă, cu bar și mese, unde părinții și bunicii să poată consuma cafea, băuturi răcoritoare sau bere, cât timp îi supraveghează pe cei mici.

Mihaela Muscă și Claudiu-Tudor Illea au anunțat că proiectul AVATAR LAND de la Beiuș va fi completat, chiar în această toamnă, cu alte noutăți: o sală pentru karaoke, un loc cu jocuri pe calculator destinat copiilor între 9 și 14 ani, un perete digital cu care jucătorii interacționează mișcându-se în fața lui, dar și un spațiu After School.

Dorind să îmbine distracția cu educația, cei de la AVATAR LAND pregătesc un calendar cu evenimente ocazionate de diverse sărbători, atât moderne, cum ar fi Halloween, cât și tradiționale sau naționale, legate de 1 Decembrie sau de praznicele iernii. În plus, cei interesați vor putea participa la lecții de parenting, după cum declara Mihaela Muscă: „Vom organiza și seri educative; ne vom adresa părinților și bunicilor și vom aduce psihologi, care să ne învețe să ne adresăm diferit copiilor, pentru că, în momentul în care cresc, au stări și emoții diferite, iar noi, părinții, să fim pregătiți pentru a le fi alături în evoluția lor”.

Pentru că se vrea un loc vesel, relaxant și, deopotrivă, sigur, AVATAR LAND are personal calificat pentru supravegherea copiilor la locul de joacă, iar adulții însoțitori vor completa fișe la aducerea copiilor aici: „În momentul când copilul vine la noi cu părintele – sublinia Mihaela Muscă, i se va face o fișă, pe care vor fi notate numărul de telefon al acestuia din urmă, în cazul în care părintele decide să lase copilul în grija persoanei noastre desemnate, ora la care copilul a intrat în spațiul nostru și cea la care părintele va prelua copilul”.

Situat, după cum spuneam, pe Strada Lucian Blaga, nr. 4, etaj 1, AVATAR LAND, singurul loc de joacă all season din Beiuș, este deschis de lunea până joia, între 13 și 20; vinerea, de la 13 la 22; sâmbăta, între 10 și 22; duminica, de la 10 până la 21.

La final, cel mai potrivit mesaj este chiar cel de pe pagina de Facebook AVATAR LAND: „Am deschis oficial porțile tărâmului fermecat AVATAR LAND! Vă așteptăm cu drag să descoperiți fiecare colțișor magic, creat cu suflet pentru bucuria celor mici! Astăzi, vă dezvăluim doar o parte din universul nostru plin de distracție, culoare și creativitate. Copiii vor adora fiecare colț al acestui loc special creat pentru a le stimula imaginația și dorința de joacă”.