Firma Husqvarna a fost creată în anul 1689 și în prezent este lider pe piața internațională în echipamente de grădinărit. S-a constituit în Husqvarna Group, din care fac parte următoarele mărci: Husqvarna, Diamant Boart, Flymo, Gardena, Jonsered, Klippo, McCulloch și Zenoah. Oferta producătorului este diversă și cuprinde mașini de tundere, tăiere, grădinărit și curățare, precum și piese de schimb pentru aceste utilaje. Printre acestea mașina de tăiat (motoferăstrău sau drujbă) Husqvarna, este necesară celor care au abilități și vor să facă economie de bani, având posibilitatea să își gestioneze singuri programul.

Dacă faci lucrări forestiere profesionale, atunci ai nevoie de utilaje fiabile și ușor manevrabile, care să dea randament maxim.

Motoferăstrău sau drujba Husqvarna 365 X-TORQ, cu 3,6kW putere, are capacitate cilindrică de 70,7cm³ și rezervor de ulei de 0,4l. Viteza lanțului ajunge la 20,7m/s, atinge 13300 rotații pe minut cu un consum de 1,5kg/h. Lama are lungimea de 46cm și cântărește 6,4kg. Este ușor de folosit și are putere foarte mare, de aceea este recomandată doar profesioniștilor, existând riscul de accident la amatori. Pachetul conține și lanțul necesar, iar în magazin găsești de schimb piese drujbă, deși clienții spun că au avut nevoie doar de consumabile pentru o perioadă lungă de timp.

Motoferăstrăul sau drujba Husqvarna T435 are ca și specific lama de 30cm și este dedicată în special îngrijirii arborilor. Dacă te ocupi de amenajări peisagistice și întreținere de grădini, atunci este ideală pentru utilizarea atât la nivelul solului cât și la înălțime.Consumă puțin și are un nivel redus de noxe, e prevăzută cu pompă de ulei cu debit reglabil, are filtru de aer cu sistem de fixare rapid și întinzător de lanț montat lateral. Puterea motorului este de 1,5kW, 35,2cm³ capacitate cilindrică, viteza maximă de 12500rpm și rezervor de ulei de 0,17l. Dimensiunea redusă de 23/30,5/24,5cm și greutatea de 3,4kg o fac foarte manevrabilă și o poți folosi cu singură mână.

Pentru treburile gospodărești ai variante semiprofesionale sau de tip hobby pentru care găsești în magazinele de profil piese drujba de schimb.

Drujba Husqvarna 135 Mark II este un motoferăstru solid, fiabil și usor de utilizat pentru uz casnic. Cu un raport excelent calitate/preț, drujba are puterea de 1,6kW și o capacitate cilindrică de 38cm³. Atinge maxim 9000rpm și rezervorul de ulei este de 0,26l. Lama are lungimea de 40cm și greutatea este de 4,7kg, ceea ce o face manevrabilă și poți tăia lejer cu ea lemne de esență tare sau de grosimi mari.

Drujbă Husqvarna 435II este o sculă semiprofesională asemănătoare la caracteristici cu modelul 135 Mark II, dar cu capacitate cilindrică de 40,9cm³, lamă de 38cm și greutate de 4,2kg. Randamentul este garantat de piese drujbă de cea mai bună calitate și tehnologiile performante de funcționare a motorului și de adaptare la nevoile utilizatorului.

Dintre modelele pentru amatori, care au prețuri mai acceptabile pentru un utilizator ocazional al acestei mașini, unul este evidențiat de clienți, deși toate produsele firmei sunt considerate calitative.

Drujba Husqvarna 120 Mark II pe benzină are putere de 1,4Kw și capacitate cilindrică de 38,2cm³. Viteza maximă de lucru este de 9000rpm și are un rezervor de ulei de 180ml. Lungimea lamei este de 35cm și greutatea drujbei este de 6kg. Face parte din generația nouă de motoferăstraie de uz casnic, fiind echipat cu motor cu tehnologie X-torq și pompă de amorsare a combustibilului. O poți folosi pentru tăiat lemne de foc, toaletarea arborilor sau pentru diferite activități din domeniul construcțiilor.

Gama de produse de tăiat oferite de firma Husqvarna este mult mai bogată și te poți informa pentru a alege cel mai potrivit model pentru tine, în funcție de specificațiile acestuia. Pentru buna întrebuințare, firma îți pune la dispoziție piese de schimb și accesorii, cum ar fi piese drujbă originale (lanțuri, șină de ghidaj, acumulatori, etc.) și echipamente de ascuțire a lanțurilor, lubrifianți și combustibili, unelte arboricultură sau forestiere, diverse curele sau echipamente de protecție personală.