Dacă ești mămică, probabil că ții evidența și ai grijă la cum îl îmbraci pe bebe. Nu vrei să îi fie nici prea cald, dar nici prea frig, nici să transpire, dar nici să răcească în miezul verii. Pe scurt, este un coșmar și îți faci prea multe griji, ceea ce este și normal. Vrei tot ce e mai bun pentru bebe, doar că prin această grijă exagerată, riști să ajungi uneori prea strictă, deși ai cele mai bune intenții.

Probabil că ai pățit măcar de câteva ori, toamna sau iarna mai ales, să alegi niște haine bebeluși prea groase pentru vremea de afară. Știm că vremea poate să fie înșelătoare și soarele cu dinți ne zâmbește adesea larg, însă trebuie să fii conștientă de vremea de afară și să alegi cele mai bune haine. Trebuie să găsești un echilibru. Tocmai de-asta, în articolul de astăzi, o să îți facem un mic top al pieselor care compun ținuta lui bebe pentru vară. Așa că, dacă cel mic a mâncat sau se joacă, asta înseamnă că ai puțin timp liber pentru a citi acest articol și să îi alegi niște haine bebeluși potrivite.

Oricând ai îndoieli, alege un body

Când vorbim despre haine bebeluși sau haine copii, nu au cum să lipsească body-urile din aproape orice ținută. Fie că e cald sau e frig, oricând merge un body cu năsturei în partea de jos pe care îl pui și îl dai jos foarte ușor.

Poate te întrebi dacă doar lejeritatea cu care îl îmbraci pe bebe este singurul avantaj al acestei piese. Ei bine, răspunsul este nu. Body-urile sunt piese care se potrivesc oricând și oriunde. Atât vara când este cald, cât și iarna. Îl îmbraci pe cel mic cu un body și poți să îi pui ori o pereche de pantaloni scurți, ori ceva mai gros, în cazul în care este iarnă. Pe lângă toate astea, body-urile sunt foarte comode, sunt confecționate din materiale care lasă pielea să respire și vin într-o varietate foarte mare de culori.

Când bate puțin vântul, parcă merge o salopeta

O altă piesă care nu poate să lipsească din categoria haine bebeluși pentru vară, dar și toamnă, sunt salopetele. De ce? Pentru că îi oferă celui mic libertate în mișcări, dar și un confort sporit. Și cum îi știm pe cei mici că vor să alerge și să se joace mereu, au nevoie de piese care să le ofere și libertate în mișcări, dar și un confort ridicat.

O pereche de pantaloni scurți

Când vorbim de vară, vorbim implicit și despre căldură, așa că mai adăugăm în top și o pereche de pantaloni scurți. De obicei, ai vrea ca pantalonii să fie cât mai confortabili, tocmai de asta trebuie să ai grijă și la material. Cele mai recomandate materiale sunt denimul sau bumbacul.

Pentru serile mai răcoroase, intra-n scenă tricourile și bluzițele

Tricourile sunt alese de obicei pentru zi, când vremea este călduroasă și frumoasă, iar bluzele sunt potrivite pentru seară, când frigul se lasă. La fel ca multe haine bebeluși, o să le găsești în variante diverse și cu diferite modele pe ele, de la prințese până la dinozauri.

Nu aveau cum să lipsească – o pereche de adidași

Adidașii sunt mereu o alegere foarte bună. De ce? Pentru că sunt buni la toate și merg la orice ocazie, atât pentru mers pe munte, cât și pentru mers în parc sau la joacă. În comparație cu ghetuțele sau cizmulițele, alegerea unor adidași oferă mult mai mult confort pentru că sunt confecționați din materiale ușoare și care lasă piciorul celui mic să respire.

Dacă bebe este bebe în adevăratul sens al cuvântului și abia a început să meargă singur, îi poți alege o pereche de adidași cu talpă mai subțire, iar pe măsură ce crește, poți alege o pereche cu talpă mai groasă. Înainte de a-i alege adidașii sau orice pereche de încălțăminte asigură-te că îi vin.