Ai nevoie de o motocoasă pentru a curăța o zonă mai mare cu iarbă, un perimetru cu iarbă înaltă, tufișuri sau arbuști și copaci mici? Iată câteva lucruri de reținut înainte de a cumpăra o motocoasă.

O motocoasă este de mare ajutor pentru proprietarii de terenuri și păduri. Este folosită pentru orice, de la îngrijirea gazonului până la curățarea ierbii înalte, a puieților de copaci și a tufelor. Dacă știi cum o vei folosi, te putem ajuta să o alegi pe cea potrivită.

O folosești pentru uz profesional?

Pentru uz profesional este important să alegi o motocoasă cu o durată lungă de viață, care este potrivită și pentru munca pe care intenționezi să o faci. O utilizare confortabilă cât mai multe ore și materiale de construcție puternice sunt esențiale într-o astfel de alegere.

Ce dimensiune ar trebui să aleg?

Pentru utilizatorii profesioniști, este mai important să alegi dimensiunea potrivită a motocoasei decât să selectezi cel mai puternic model. Un motor puternic te va ajuta să tai mai ușor vegetația mai dură, dar o mașină mai puternică este și mai grea. Acest lucru poate fi obositor dacă lucrezi pentru perioade lungi de timp, ceea ce te va face mai puțin eficient. Ca profesionist, îți recomandăm, prin urmare, să ai mai multe motocoase din care să alegi, în funcție de treaba pe care o faci. Cu toate acestea, consumatorul mediu trebuie să se asigure că motocoasa este suficient de puternică pentru a face față muncii la care va fi supusă.

Perfect pentru un proprietar de terenuri

Dacă munca pe care o faci este pe o proprietate mică sau medie sau într-o grădină de la țară cu tufișuri, gard viu și copaci mici, atunci o motocoasă de gamă medie este perfectă pentru această muncă. Poți schimba capul în funcție de munca pe care o faci, adică dacă tai iarba sau vegetația mai dură. Aceste motocoase sunt confortabile, versatile și ușor de utilizat.

t de ușor este de utilizat?

Atunci când alegi o motocoasă, trebuie să iei în considerare și cât de ușor este să schimbi lamele de tăiere și capetele de tăiere. De asemenea, asigură-te că este ușor să schimbi lama atunci când folosești un cap de tuns și că mecanismul de alimentare este practic.

Lucruri de luat în considerare atunci când alegi o motocoasă

* Este important ca motocoasa să fie ușor de pornit, mai ales dacă nu ai experiență

* Puterea mare, cuplul ridicat și accelerația rapidă sunt importante atunci când tai prin vegetație, dar nu alege o motocoasă care este inutil de grea dacă lucrezi un timp îndelungat

* Asigură-te că hamul distribuie greutate, pentru o utilizare confortabilă și eficientă

* Verifică ca ghidonul să poată fi înclinat în raport cu arborele, pentru a preveni o încărcare inegală pe spate

* Verifică dacă ghidonul poate fi pliat pentru transport și depozitare

* Unele motocoase au controale de emisie, în beneficiul mediului de lucru, precum și al mediului înconjurător în ansamblu

Câteva sfaturi pentru a folosi motocoasa

Verifică zona înainte de tăiere. Zonele care necesită tunsul cu motocoasa pot fi presărate cu buturugi, pietre și gunoi. Asigură-te că parcurgi zona pentru a le găsi și, atunci când este posibil, pentru a le elimina. Motocoasa ta va fi în siguranță dacă faci asta.

Marcheză orice obstacol. După ce ai parcurs terenul care urmează să fie tăiat, este o idee bună să marchezi obstacolele care nu pot fi îndepărtate din zona de tăiere cu bandă fluorescentă sau vopsea. În acest fel, vei vedea acești butuci și aceste pietre înainte ca motocasa să le întâmpine.

Ai grijă la vreme! Când este posibil, cel mai bine este să folosești motocoasa atunci când vremea este uscată, dar nu fierbinte. Vremea umedă poate duce la accidente, în timp ce vremea caldă te poate obosi.

Folosește motocoasa în cel mai bun moment al zilei. Dimineața poate fi adesea cel mai bun moment pentru a tăia iarba cu o motocoasă. Deoarece vara este cel mai bun moment al anului, și dimineața va fi momentul din zi prielnic, deoarece este atât răcoros, cât și luminos.