Vara este o perioadă mult așteptată pentru vacanțe. Mare, soare, plajă, costume de baie frumoase. Multe fete se grăbesc urgent la săli de sport, folosesc diverse diete și merg la cosmetician pentru a se pregăti pentru unul dintre cele mai așteptate sezoane ale anului. Și, dacă fitness-ul este bun pentru sănătatea ta, cu siguranță nu ar trebui să te chinui cu diete și cu proceduri dubioase. La urma urmei, pentru a arăta bine la plajă trebuie doar să știi câteva trucuri despre cum să alegi costumul de baie potrivit tipului de siluetă pe care îl ai, astfel încât să accentueze ceea ce ai nevoie și să ascunde micile imperfecțiuni pentru ca tu să te simți încrezătoare la piscină sau la plajă.

Astăzi există o întreagă industrie a modei de îmbrăcăminte de plajă. Varietatea de costume de baie oferite este uriașă și este destul de dificil să alegi din această varietate. Dar cel mai important lucru cu care să începi ești tu însuți. Uită-te în oglindă, zâmbește-ți și gândește-te: ce fel de silueta ai, ce culori ți se potrivesc cel mai bine?

Silueta tip clepsidră este considerată a fi mai apropiată de standardul modern al corpului ideal, iar majoritatea modelelor de costume de baie sunt create pentru ea. Posesoarele fericite a acestui tip de siluetă pot alege pentru ele însele orice costum de baie, concentrându-se pe culoarea, modelul și unele caracteristici personale ale figurii (mărimea sânilor, abdomenul etc.) Completează-ți look-ul cu accesorii stilate și vei fi irezistibilă.

Dacă ai o siluetă tip pară, bikini sau tankini sunt tipul de costum de baie care se potrivesc formei tale. Având șoldurile foarte largi în comparație cu pieptul și talia, trebuie să încercați să armonizați silueta. Apropo, bikiniul creează acea iluzie optică a unui bust mai plin, mai ales dacă optezi pentru un model cu bretele și volane. La fel de consistente ca și lenjeria intimă, acestea ar trebui să fie simple și în culori uni, fără model. În acest fel, dai senzația că volumul șoldurilor este mai mic și silueta de ansamblu va arăta mai zveltă și armonioasă.

Pentru sileta tip măr, tipul de costum de baie perfect este body-ul. Întrucât talia este importantă, este necesară camuflarea formelor, lăsând corpul mai suplu și mai armonios. Costumul de baie dintr-o singură piesă este elegant și sexy, contrar credinței populare. Deci este perfect pentru a crea iluzie optică, mai ales dacă există decorațiuni deosebite și decolteul iese în evidență corespunzator. De exemplu, poți îndrăzni să porți un costum de baie cu decolteu adânc, în negru, dar cu detalii aurii. Și dacă îți plac costumele de baie în două piese asta nu înseamnă că trebuie să le eviți. Încercă doar să alegeți modele cu chiloți cu talie înaltă și foarte decupați pentru a subțire silueta.

Și dacă ai sânii mari, cum poți atenua accentul pus pe forme? În acest caz, sunt de preferat foarte mult modelele care oferă suportul potrivit pentru bust. Pentru asta ar trebui sa optezi pentru modele care au bretele perpendiculare pe bust. Amintiți-vă că nu trebuie să-l ascundeți, ci să-i oferiți susținere și să îl puneți în evidență într-un mod plăcut. Sutienele de baie tip bustieră sunt printre cele mai utilizate și sunt și foarte la modă acum.

În schimb, dacă ai sânii mici, un costum de baie tip triunghi este ideal pentru tine, mai ales dacă este colorat, cu imprimeuri sau alte detalii, întrucât accentuează formele. Nu uita de volanele care creează o iluzie optică și aduc un pic de volum în zona bustului.

Știm cu toții că nu putem proba costumele de baie înainte de a le cumpăra și, deci, alegerea unui costum de baie devine, deci, mai dificilă. Puteți urma sfaturile oferite mai sus pentru a vă fi mai ușor să faceți o alegere potrivită și să optați pentru un costum care vă avantajează din toate punctele de vedere.