Paltonul bărbătesc este cel mai bun aliat de modă pe care l-am putea avea pe durata iernii. Pe lângă faptul că ne protejează de temperaturile scăzute, ne oferă mult stil, prestanță și rafinament de îndată ce începem să-l purtăm. Nu degeaba, multora dintre noi ne-ar plăcea să-l îmbrăcăm 365 de zile pe an. Totuși, acest lucru nu este posibil din cauza schimbărilor de temperatură din timpul primăverii și verii și purtarea lui nu ne-ar face decât să transpiram necontrolat. De aceea, paltonul petrece o mare parte a anului în dulapurile noastre, în partea cea mai întunecată și mai retrasă. Acesta este motivul pentru care, cand il scoți dupa mult timp, apare cu cate o pata galbena, ceva rupt, deformat sau plin cu praf si murdarie.

Deși par rezistente, hainele suferă, de asemenea, daune în timp. Trebuie să le prevenim. Și de aceea suntem aici pentru a vă oferi câteva sfaturi și a detalia îngrijirea pe care ar trebui să o primească această piesă vestimentară specială. Cum să prelungești viața paltonului unui bărbat și cum să îl faci să arate mereu ca nou? Continuă să citești…

 

# 1: Spală-l bine!

Un palton este de obicei făcută din țesături care sunt mult mai puternice și mai groase decât bumbacul sau nailonul. Este obișnuit să găsim articole de îmbrăcăminte de acest tip confecționate din lână, piele de căprioară sau piele de vită. De aceea spălarea acestuia nu trebuie luată cu ușurință. Nu este același lucru să speli o cămașă de corp și să speli un palton. După mai multe utilizări, fiind expus la locuri cu fum sau după o pată fatală, cel mai bine este să îl duci la curățătorie. Da, paltonul este unul dintre acele articole de îmbrăcăminte care trebuie duse la curățătorie chimică. Acolo îl vor spăla corect. Dar atenție, este și responsabilitatea ta să verifici eticheta, astfel încât să le poți spune angajaților de la curățătorie cum să o facă corect.

 

# 2: Dacă o să-l ții în dulap mai multe luni, asigură-te că este curat

Odată ce sezonul în care îți poți purta paltonul s-a încheiat, fă ceea ce este spcificat la punctul 1, pe care tocmai l-am descris, astfel încât, atunci când este depozitat în dulapul tău, să fie curat. Moliile își fac adesea treaba pe hainele care sunt murdare. De asemenea, daca ai pastrat o haina care avea un miros urat sau o pata, te putem asigura ca va fi super greu sa o dai jos dupa un an intreg de stat in dulapul tau.

 

Palton vezi pe Emag ofertele lunii decembrie!

 

# 3: Agață-l pe un umeraș de lemn

După cum am spus, paltonul este o haină grea. Așa că agățarea acestuia de umerașe de sârmă sau de plastic, care sunt foarte fragile, va fi o mare greșeală. În timp ce la primul tip se poate deforma și pot apărea urme care vor fi foarte greu de îndepărtat, cu cel de-al doilea tip de cârlig este probabil să se rupă și haina preferată să ajungă la pământ, umplându-se de praf pe măsură ce zilele trec. Nu vrei să se întâmple asta? Optează pentru umerașe groase din lemn. Nu vor fi haine deformate sau șifonate.

 

#4: Protejează-l și mai mult cu o husă specială

Indiferent dacă paltonul tău este la mijlocul verii sau în plină iarnă, vă recomandăm să îl păstrați într-o husă specială. Dintre cele cu care de obicei iti depozitezi costumele. Asigură-te că nu este doar din plastic, ci are și părți din țesătură care permite îmbrăcămintei să „respire.” Acest lucru îl va ajuta să stea departe de praf, dar și să stea depate de umiditate în interiorul sacului. Astfel, haina nu va sfârși prin a mirosi urât.

 

# 5: În timp ce îl porți, acordă-i îngrijirea pe care o merită

Nu-l arunca pe un scaun sau pe grămada de rufe după utilizare. Dă-i un roll-on pentru praf și păr de animale, continuă să-l ții agățat pe umerașe de lemn, aerisește-l din când în când...

 

Paltonul lung este o piesa clasică de îmbrăcăminte pentru bărbați care a devenit proeminentă la sfârșitul secolului al XVIII-lea, fiind purtată deopotrivă de membrii înaltei societăți și de militari. A câștigat popularitate în perioada Regenței, și iată că încă este un model apreciat. Un palton de lână îți oferă un aer mai șic, mai elegant. Atemporal și versatil, paltonul îți oferă și confort în sezonul rece, datorită croielii lungi și a posibilității de a îmbrăca mai multe straturi. Acesta este genul de palton pe care îl poți îmbrăca fără să stai pe gânduri, știind că va completa perfect ținuta zilei. Indiferent dacă este vorba de un costum din trei piese sau de un hanorac și pantaloni de jogging, asta depinde în întregime de tine.