O viaţă organizată înseamnă mai puţin stres pentru tine, dar şi mai mult timp liber pentru activităţile care îţi plac. Nu este deloc dificil să îţi organizezi uşor task-urile de zi cu zi, mai ales dacă apelezi la soluţiile potrivite pentru stilul tău de viaţă.

Descoperă mai jos cum să îţi organizezi simplu task-urile de zi cu zi:

Foloseşte o aplicaţie dedicată

În ziua de astăzi, tehnologia îţi vine în ajutor atunci când îţi doreşti o viaţă mai organizată. Există o mulţime de aplicaţii special realizate pentru planificarea task-urilor, pe care le poţi folosi pentru a-ţi nota activităţile, de la liste de cumpărături şi până la e-mailuri sau şedinţe. Vei găsi atât versiuni gratuite, cât şi aplicaţii cu plată, în funcţie de ce oferă fiecare produs. Caută o variantă care ţi se pare uşor de utilizat şi pe care o poţi folosi zi de zi.

Desigur, dacă nu vrei să foloseşti telefonul mobil, există şi alte soluţii. Poţi să foloseşti o agendă sau un planner pentru a nota lucrurile pe care le ai de făcut. Plannerele reprezintă o soluţie modernă, mai ales că majoritatea sunt deja create în jurul activităţii de organizare a timpului şi oferă secţiuni diverse. Mai mult, preţul unei agende sau planner este super accesibil şi porneşte de la 20-30 de lei, în funcţie de dimensiuni şi împărţire.

Învaţă să iei pauze

Ca să îţi organizezi mai bine timpul, ai nevoie şi de pauze. Nu este niciodată o idee bună să te suprasoliciţi, fie că este vorba despre proiecte personale, responsabilităţi de zi cu zi sau muncă. Astfel, organizează-ţi task-urile cu pauze suficiente între ele, ba chiar notează-ţi când anume doreşti să îţi iei câteva clipe doar pentru tine.

Nu îţi aglomera programul

Nu va fi niciodată uşor să îţi organizezi task-urile dacă îţi aglomerezi programul peste limite. Nicio soluţie de organizare nu poate compensa un program mult prea încărcat. Mai mult, atunci când ai prea multe task-uri de îndeplinit, oboseala şi epuizarea pot apărea foarte repede. De aceea, alege un număr rezonabil de task-uri pentru fiecare zi.

Limpezeşte-ţi mintea

Nu doar corpul are nevoie de momente de respiro, ci şi mintea. Ca să ai o viaţă mai organizată, este important să îţi limpezeşti din când în când mintea şi să laşi grijile şi responsabilităţile de zi cu zi în urmă. Meditaţia este o soluţie foarte bună dacă vrei să îţi eliberezi mintea de griji. O poţi practica foarte uşor acasă, deoarece ai nevoie doar de un spaţiu liniştit şi confortabil. În plus ai libertatea de alege cât meditezi, în funcţie de timpul tău sau de starea de spirit. Tu decizi dacă meditezi 10 minute pe zi, 5 minute pe săptămână sau 10 ore pe lună.

Prioritizeaza

Nu este suficient să îţi notezi task-urile pe o foaie de hârtie sau o aplicaţie ca să îţi organizezi treburile mai bine, ci contează şi felul în care le prioritizezi. Nu toate sarcinile sunt la fel de importante sau la fel de urgenţe. De aceea, este esenţial să înveţi să prioritizezi task-urile în funcţie de cât de importante sunt, dar şi de cât de repede trebuie să le duci la bun sfârşit.

Foloseşte un laptop performant

Un laptop performant, precum Lenovo Legion, îţi va permite să foloseşti mai multe programe deodată şi să munceşti mai eficient. Cu ajutorul unui Lenovo Legion poţi să îţi organizezi task-urile mai uşor, mai ales dacă optezi pentru aplicaţii web care să te ajute să faci acest lucru. Mai mult, Lenovo Legion nu este o super alegere doar pentru muncă, ci şi pentru gaming.

În afară de Lenovo Legion mai poţi alege şi alte modele, precum Lenovo Yoga sau MacBook Pro.

Ca să te organizezi mai bine, începe prin a folosi o aplicaţie dedicată sau un planner. Nu este necesar să ţii minte fiecare lucru pe care-l ai de făcut. Mai apoi, prioritizeaza task-urile în funcţie de importanţa lor şi învaţă să iei mereu pauze pentru a-ţi limpezi mintea.