Jocurile de noroc în mediul online au prins avânt în ultimii ani, tot mai mulți jucători dorind să simtă adrenalina jocurilor de cazino online direct de acasă. 

E însă foarte important pentru un jucător de cazino să-și deschidă cont doar la operatori licențiați, e chiar primul lucru de care ar trebui să țină cont cineva aflat la început de drum în domeniul jocurilor de noroc.

Procesul de deschidere al unui cont nu e foarte complicat, dar esențial este ce se întâmplă după ce un jucător își face acel cont. 

În principiu, nu ai nevoie decât de o conexiune la net pentru a-ți face cont la unul dintre numeroasele cazinouri legale din România.

Doar cazinourile online legale trebuie să se afle pe lista oricărui jucător. În primul rând, aceste cazinouri își primesc licența de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (O.N.J.N.) pentru a funcționa în cadru legal. Aceasta este instituția care se asigură că operatorii acționează și în interesul jucătorilor.

Până la reglementarea cazinourilor online, exista riscul ca un jucător să câștige o sumă de bani, dar cazinoul să refuze să-i dea câștigul. Clientul nu ar fi avut la cine să apeleze imediat pentru a-și căuta dreptatea. Acum, O.N.J.N. se asigură nu numai ca operatorii să plătească toate câștigurile, ci și ca datele personale ale clienților să fie protejate 100%. Cazinourile online licențiate sunt nevoite să folosească servicii de securitate bine puse la punct pentru ca aceste date să nu fie dezvăluite unor terți. 

Pentru a se asigura că jucătorii nu intră și pe site-urile care nu dețin licența, providerii de internet blochează accesul direct la acestea. Desigur, se poate folosi un VPN pentru a accesa site-urile, însă e foarte posibil ca procesul de înregistrare să nu se încheie cu succes. Și, până la urmă, chiar dacă totul merge fără probleme, iar jucătorul ajunge să joace pe aceste site-uri, ONJN ar putea descoperi contul și să confiște toți banii. În plus, amenzile pentru aceste practici ilegale sunt usturătoare, putând ajunge până la 10.000 RON.

 Printre obiectivele ONJN-ului se numără și diminuarea evaziunii fiscale. Pentru asta există comisioane pentru sumele pe care jucătorii le au îb cont și vor să le retragă, cu anumite praguri: 

  • retragere până la 10.000 RON: 3% din suma retrasă; 
  • retragere între 10.001 RON – 66.750 RON: 300 RON + 20% din ce depășește 10.000 RON; 
  • retragere peste 66.750 RON: 11.650 RON + 40% din ce depășește 66.750 RON. Acest lucru nu ar fi posibil la un cazino online care nu are licență pentru a funcționa pe teritoriul României. 

Sunt peste 25 de cazinouri online licențiate în România, deci găsirea unui operator pe placul și pe profilul de risc al oricătui jucător nu ar trebui să fie o problemă. 

Cel mai important lucru pe care jucătorii trebuie să îl știe este însă acela că jocurile de noroc reprezintă doar o modalitate distracție, nu una de îmbogățire. De aceea, regula de aur este să nu parieze niciodată mai mult decât își pot permite să piardă.