La fel cum oamenii au preferințe în ceea ce privește smartphone-urile (iPhone sau Android) și mașinile, există și persoane care au mărci preferate de anvelope auto. Iar când vine vorba de cauciuc, puține companii sunt mai legendare decât Pirelli.

Cu toate acestea, un adevărat entuziast ar trebui să se preocupe doar de faptul că avem opțiuni din care să alegem. La fel ca în cazul mașinilor sau al smartphone-urilor, există multe opțiuni excelente de anvelope pe piață. Iar dintre toate mărcile, Pirelli este întotdeauna în top.

Pirelli are atât de multe produse în portofoliile sale, că dacă începi să le numeri ai putea adormi rapid. În plus, are chiar și anvelope speciale pentru anumite vehicule, în special pentru supercaruri.

Pentru a vedea dacă Pirelli este o marcă bună pentru a cumpăra anvelope auto, vom analiza portofoliul de anvelope al producătorului și îți vom oferi câteva informații despre avantajele și dezavantajele acestora.

Istoria Pirelli

Pirelli este una dintre cele mai vechi companii de anvelope auto din lume, datând din 1872. Marca italiană a lucrat întotdeauna cu cauciuc, dar a produs în principal echipamente de scufundări și cabluri de telecomunicații.

Spre deosebire de Michelin, Pirelli nu are atât de multe inovații majore. Cu toate acestea, micile îmbunătățiri pe care compania le-a introdus, în special în domeniul curselor, au îmbunătățit industria anvelopelor în general. Unul dintre cazurile în care Pirelli a făcut o astfel de îmbunătățire a fost pentru mașina de raliu Lancia Stratos.

Mai exact, Lancia a cerut companiei Pirelli să producă o anvelopă de curse radială largă. Până atunci, anvelopele de curse erau de tip crossover, deoarece acest design era mult mai fiabil. Cu toate acestea, deși aveau o aderență foarte bună, anvelopele cu straturi încrucișate erau și grele, ceea ce le limita performanța.

Pirelli a creat o anvelopă radială lată, cu pereți laterali mici, care a oferit modelului Lancia Stratos o aderență mare în viraje, performanțe excelente și durabilitate. De atunci, toate anvelopele de curse au folosit construcția radială, care, în mod interesant, a fost dezvoltată inițial de Michelin.

În prezent, Pirelli participă la multe serii de curse cu gama de anvelope P Zero. Producătorul italian de anvelope produce, de asemenea, anvelope pentru Formula 1, care este cea mai rapidă formă de curse auto din lume.

Categorii de anvelope Pirelli

Pirelli produce în principal anvelope pentru autoturisme și anvelope de înaltă performanță. Cu toate acestea, compania are, de asemenea, un portofoliu detaliat de anvelope pentru motociclete, o gamă completă de anvelope pentru camioane comerciale și chiar produce anvelope pentru mașini clasice. Să aruncăm o privire la fiecare dintre acestea.

1. Pneuri pentru autoturisme

Cinturato este o familie de anvelope auto pentru toate anotimpurile. Aceasta este concepută pentru o tracțiune sigură pe suprafețe uscate și umede, precum și pentru o tracțiune utilizabilă pe zăpadă. În plus, anvelopele Cinturato sunt concepute pentru o experiență de condus captivantă și luxoasă.

P Zero este familia de anvelope de înaltă performanță de la Pirelli. Aceste anvelope sunt în mare parte prevăzute cu o bandă de rulare de vară, dar unele versiuni sunt potrivite pentru toate anotimpurile. Te poți aștepta la niveluri foarte ridicate de aderență și tracțiune în viraje, precum și la o implicare remarcabilă în conducere.

Scorpion Verde este o familie de anvelope pentru crossovere, camioane și SUV-uri de la Pirelli. Acesta este disponibil în combinații de benzi de rulare pentru toate sezoanele și de vară și este conceput pentru a găsi un echilibru între manevrabilitate, durabilitate și confort. Familia Scorpion este formată din anvelope de turisme, de șosea și de teren.

Pirelli oferă, de asemenea, o gamă largă de anvelope de iarnă din familiile P Zero, Sottozero, Cinturato Winter, Scorpion Winter și Ice Zero. Fiecare model este conceput pentru diferite tipuri de vehicule, de exemplu, P Zero este destinat mașinilor sport, iar Scorpion Winter pentru crossovere și SUV-uri. Anvelopele de iarnă Pirelli sunt excelente pe zăpadă, gheață și mâzgă.

2. Anvelope pentru motociclete

Pirelli are un portofoliu larg de anvelope pentru motociclete. Acesta include modele pentru motociclete de curse, motociclete de turism, motociclete de teren și scutere.

3. Anvelope comerciale

Deși nu are același succes ca Michelin în categoria vehiculelor comerciale, Pirelli oferă în continuare un portofoliu complet de anvelope. Te poți aștepta la performanțe, siguranță și durabilitate excelente.

Verdict

După cum probabil ai observat, nu folosim aproape niciodată cuvinte precum „mediocru” sau „slab”. Acest lucru se datorează faptului că Pirelli produce anvelope auto excelente. Produsele companiei au performanțe bune într-o serie de teste diferite. Mai important, acestea sunt foarte sigure, puternice și durabile.

Deci, ca de obicei, lăsăm decizia la latitudinea ta. Dacă te gândești totuși să alegi anvelope Pirelli, credem că ar trebui să citești recenziile acestor anvelope și să decizi singur. De exemplu, persoanele care apreciază implicarea în conducere ar putea alege Pirelli. Dar, indiferent de alegerea pe care o faci între anvelopele acestei companii, nu ai cum să dai greș.