Atunci când se decide unde să se plaseze unitățile de aer condiționat, există diferiți factori intră adesea în joc, iar acești factori variază de la o persoană la alta. Locul în care alegeți să plasați unitatea de aer condiționat va determina eficiența acesteia.

În cele din urmă, trebuie să vă asigurați că unitatea de aer condiționat internă are suficient spațiu și aer pentru o funcționare optimă.

Unități individuale

Dacă aveți o singură unitate de aer condiționat, dar locuiți într-un apartament cu două dormitoare cu plan deschis, trebuie să luați în considerare rutina dvs. zilnică înainte de a alege locul perfect pentru unitate.

Într-un astfel de scenariu, puteți lua în considerare instalarea aparatului de aer condiționat Gree în zona de living deschisă, unde membrii familiei își petrec majoritatea timpului uitându-se la televizor, savurând mesele sau purtând mici discuții.

Dacă vă îngrijorează reglarea temperaturii din dormitor pe timp de noapte, este important să rețineți că, până la lăsarea întunericului, aparatul de aer condiționat ar trebui să regleze temperaturile ambientale din întregul apartament.

Cu toate acestea, unii oameni petrec foarte puțin timp în spațiile lor de locuit deschise. Dacă sunteți o astfel de familie sau un cuplu și vă petreceți cea mai mare parte a timpului în aer liber, convergând zilnic spre seară, ați putea lua în considerare mutarea unității interne de aer condiționat în dormitor.

În esență, cel mai potrivit loc pentru unitate ar fi cea mai mare sau cea mai utilizată cameră.

Două unități

În cazul în care aveți două sisteme, aveți opțiunea de a plasa și mai eficient unitățile AC în casă.

Acest lucru înseamnă că, pe lângă unitatea din zona de living open space, puteți opta fie să puneți al doilea AC în dormitorul principal, fie într-o altă zonă mare din casă.

Lucrul grozav la un sistem modern de aer condiționat este că nu trebuie să îl ascundeți la vedere. Spre deosebire de multe aparate de aer condiționat tradiționale, acestea sunt elegante, albe și se integrează perfect în decorul dvs.

Acest lucru înseamnă că puteți amplasa eficient aparatul de aer condiționat acolo unde va deservi eficient întregul apartament, fără a fi nevoie să îl ascundeți de ochii publicului.

Sisteme pentru mai multe unități

Acest tip de sistem vă permite să plasați unități individuale în mai multe spații diferite din locuința dvs.

Atunci când vă stabiliți prioritatea locului în care să plasați unitatea de climatizare internă, trebuie să știți că există numeroase opțiuni în funcție de nevoile dumneavoastră personale.

Deoarece nu le veți modifica poziția prea curând, ar trebui să le amplasați în zonele cele mai convenabile. Alegeți o echipa de experți care va lucra cu dvs. pentru a vă ajuta să identificați locurile exacte în care să instalați unitățile AC pentru a vă menține răcoarea în casă.

Toate unitățile interioare ar trebui să fie amplasate departe de becurile din încăpere

V-ați întrebat vreodată de ce aparatul dumneavoastră de aer condiționat continuă să funcționeze non-stop, chiar și după ce a atins temperatura setată? Există o șansă ca unitatea dvs. de AC să lucreze peste program pentru a vă răci becurile.

Aceasta este o chestiune la care trebuie să fiți vigilent atunci când alegeți un loc pentru o unitate de aer condiționat. Realizarea acestui aspect vă va economisi o mulțime de bani pe termen lung.

Nu uitați că, dacă instalați unitatea interioară lângă un bec sau orice dispozitiv electronic care generează căldură, este posibil ca senzorul de pe aparatul de aer condiționat să nu detecteze schimbările reale de temperatură din încăpere.

Din cauza obiectului care emite căldură, aparatul dvs. de aer condiționat ar putea funcționa non-stop, consumând o mulțime de energie inutilă și răcind camera la un nivel inconfortabil.

Păstrați spațiul bine ventilat

Blocarea orificiilor de ventilație ale aparatului de aer condiționat cu mobilier, decorațiuni sau perdele poate limita circulația aerului. Ar trebui să vă asigurați că mențineți unitatea de aer condiționat neobstrucționată de mobilier și de alte obiecte pentru a garanta un randament maxim din partea unității dvs.

Un aparat de aer condiționat funcționează cel mai bine atunci când este înconjurat de mult spațiu și unde aerul circulă liber.

Dacă înghesuiți spațiul din jur, cel mai probabil se va sufoca și nu va face mare lucru pentru a regla temperatura din camerele dvs.

Asigurați-vă că este amplasat cât mai sus posibil

Nu uitați că aerul cald urcă în sus și aerul rece coboară în jos, așa că, dacă instalați o unitate de aer condiționat la nivelul solului, fie va dura mai mult timp pentru a atinge temperatura necesară, fie nu vă va răci deloc camera.

În ambele cazuri, veți cheltui mai mulți bani pentru un rezultat nesatisfăcător. Prin instalarea unității într-o poziție mai înaltă, camera va fi răcită mult mai repede și va exista suficient spațiu pentru toate țevile și conductele necesare.