Compania clujeană de IT Fortech a ajuns la 100 de angajați și colaboratori în centrul său operațional din Oradea.

 

Fortech a deschis biroul regional din Oradea la începutul anului 2016, ca parte din strategia de consolidare a operațiunilor. De la o echipă de 9 persoane, Fortech și-a extins activitatea în Bihor în ultimii 4 ani și a depășit pragul de 100 de specialiști în domeniul IT. Expertiza echipei din Oradea acoperă domeniile tehnologice majore, precum Java, .NET, JavaScript, PHP, testare automată și manuală, integrare, service directory și management de proiecte. În prezent, Fortech este unul dintre principalii angajatori din industrie în regiune, având o contribuție activă în dezvoltarea ecosistemului IT din Oradea.

Compania Fortech a fost înființată în urmă cu 17 ani la Cluj-Napoca și numără în prezent peste 800 de angajați și colaboratori în centrele operaționale din Cluj-Napoca, Oradea, Iași și Brașov. La ora actuală, compania lucrează pe 130 de proiecte active și are colaborări de lungă durată cu parteneri precum T-Systems, Swisscom, Symantec, Pfizer și Renault. Anul acesta, în pofida crizei generate de pandemia globală, Fortech a reușit să încheie contracte noi cu clienți din Olanda, Germania, Italia, Marea Britanie, SUA, Austria și Danemarca. Compania își propune să își dezvolte ariile strategice de business (automotive, fintech și healthcare) și să consolideze noi parteneriate strategice prin investiții în produse și soluții software.

Adaptarea la un mediu flexibil și în continuă schimbare, fară a afecta calitatea software-ului și, respectiv, angajamentul nostru față de clienți, a fost una dintre preocupările noastre de până acum și s-a dovedit a fi vitală în acest an. Ne bucurăm că am reușit să ne păstrăm funcționalitatea la capacitatea maximă, ba mai mult, am reușit să atingem acest prag important în centrul operațional din Oradea. Oradea a fost și rămâne un pilon de încredere în strategia noastră de business.” – Călin Văduva, CEO Fortech.

 

Dezvoltarea echipei și implicarea în comunitate

Pentru a ține pasul cu cerințele unei piețe dinamice, Fortech investește continuu în dezvoltarea competențelor echipei sale. Angajații și colaboratorii Fortech au acces la experiențe de învățare interne sau externe, prin programe de training, participarea la conferințe sau implicarea în proiecte de educație în comunitate. Compania investește în programe de internship și pre-employment și menține relații de colaborare cu facultățile de profil, dar și cu organizațiile non-profit care dezvoltă proiecte educaționale. Totodată, Fortech se implică în comunitatea tehnică locală, fiind un membru activ al Oradea Tech Hub.

Printre proiectele susținute de Fortech în Oradea se numără programul educațional dedicat liceenilor, Academia „Descoperă-ți pasiunea în IT” (DpIT), dotarea unui laborator IT în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației din Universitatea din Oradea și implicarea specialiștilor din Fortech în predarea cursului „Programare Java” din cadrul facultății.

 

Planuri de creștere

Fortech se pregătește pentru o creștere considerabilă în lunile următoare. Sunt deschise peste 80 de posturi pe direcțiile Java, .NET, React, Angular, Full-Stack, C/C++, DevOps și testare automată, pentru diferite nivele de senioritate. Dintre acestea, peste 15 posturi sunt deschise în Oradea.

 

Despre Fortech

Fortech este o companie românească de servicii software, cu sediul în Cluj-Napoca și birouri regionale în Iași, Oradea și Brașov. În 2019, Fortech și-a deschis un birou de consultanță și vânzări în Chicago, pentru a fi mai aproape de nevoile clienților din SUA. Cu peste 17 ani de experiență și un număr de peste 800 de angajați și colaboratori, Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiune, recunoscută recent de EY, Forbes și inclusă în mod repetat în topul Deloitte. Peste 220 de clienți au ales Fortech ca partenerul lor de dezvoltare software.