Ghetele sunt o încălțăminte extrem de versatilă. Când îți schimbi garderoba de la sezon la sezon, ghetele rămân pe poziție și pot fi folosite oricând.

De ce? Sunt o piesă de bază din garderobă care poate fi purtată cu orice, de la pantaloni de stofă la blugi, până la rochii și fuste de toate lungimile. Când sunt combinate cu ținuta perfectă, ele emană stil fără prea mult efort. S-ar putea să fii surprinsă să descoperi câte opțiuni ai la dispoziție atunci când vine vorba de selectarea unor ghete damă.

Stiluri diferite funcționează pentru diferite ținute - de la casual la glam fără efort, până la un look elegant mai opulent. Dacă încă nu ești sigură ce să porți cu ghete damă, nu îți face griji, am realizat acest ghid pentru a-ți oferi inspirație și pentru a-ți arăta cât de ușor poate fi să le combini.

Ce tipuri de ghete damă există

Înainte de a începe cu detaliile mai fine, va fi bine să ținem cont de înălțimea la care marginea superioară a ghetei se va opri pe gleznă. Unele ghete se așază mai jos, altele mai sus, iar alte ghete au deschideri mai largi decât altele. Multe ghete dama sunt perfecte pentru a introduce blugi în ele, deoarece au o deschidere mai largă. Modul în care încalți botina poate crea linii lungi superbe ale picioarelor și poate accentua gleznele, care sunt cel mai subțire punct. Opțiunile tale de stil sunt variate cu o pereche de ghete damă, în special datorită numărului mare de tipuri de încălțăminte pe care le poți alege. Deci, să aruncăm o privire.

Fără toc sau cu toc plat – Ghetele cu toc plat sau fără toc arată fabulos cu rochii fluide și forme în linie A. Atunci când sunt combinate în mod corect, acest tip de ghete damă pot arăta excelent și cu jeans îndoiți sau cu pantaloni scurți când vremea este mai caldă. În mod natural, ghetele plate sau fără toc au tendința de a da o senzație mai relaxată, boemă, astfel încât sunt perfecte pentru ocazii casual. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui aspect mai luxos, de lux, alege o pereche de ghete damă din piele cu vârful ascuțit pentru a aduce un plus ținutei și aspectului.

Toc bloc mic – Acest tip de ghete damă este probabil cel mai accesibil și mai ușor de purtat. Tocul este suficient de înalt pentru a te face să pari mai înaltă, pentru a-ți alungi picioarele și pentru a-ți accentua curbele, fiind în același timp suficient de scăzut pentru a purta ghetele confortabil pe tot parcursul zilei. De asemenea, pot fi purtate cu majoritatea articolelor de îmbrăcăminte - toate lungimile rochiilor și fustelor, precum și blugilor și pantalonilor - toate fiind opțiuni excelente de purtat cu un toc mic, precum bocanci. Îndoaie blugii de două ori în partea de jos pentru a dezvălui subtil un pic de gleznă și ținuta ta va fi învingătoare.

Toc bloc înalt – Un toc mai înalt aduce cu sine un finisaj mai elegant, alungindu-ți tot corpul și îmbunătățindu-ți postura. Depinde de înălțimea tocului cu care te simți confortabil dacă optezi pentru un toc scăzut sau înalt. Din nou, aceste ghete damă se potrivesc cu orice ținută și adaugă feminitate, clasă și eleganță suplimentară pe parcurs.

Toc wedge (platformă) – Tocurile tip platformă limitează mult alegerea unei ținute cu care pot fi combinate. Cu toate acestea, ele oferă o alternativă fantastică la alte tocuri dacă vrei un confort suplimentar sau doar ceva puțin diferit. În unele cazuri, pot fi purtate în locul altor ghete, dar va trebui să experimentezi ceea ce ți se potrivește atunci când vine vorba de o gheată cu toc.

Toc Stiletto – Acest tip de ghete damă cu toc oferă un aspect fastuos, plin de farmec, fiind mai potrivite pentru îmbrăcămintea de seară sau pentru un aspect mai luxos în timpul zilei. Tocul subțire adaugă o vibrație mai îndrăzneață. Caută piele lăcuită în acest sezon pentru a fi în temă cu tendințele.

Vârf rotund – Ghetele cu vârf decupat fac trecerea de la lunile mai calde la toamnă, fiind perfecte cu rochii elegante de cocktail vara sau un costum atunci când temperatura scade. Cizmele cu vârfurile ascuțite oferă o opțiune mai opulentă și plină de farmec, indiferent de material sau culoare. Pe de altă parte, cizmele cu vârful rotunjit se pot încadra atât în categoria casual, cât și în cea elegantă, în funcție de material și înălțimea tocului.

Ghete cu model – Vei găsi o mulțime de opțiuni când vine vorba de culoarea și finisajul ghetelor. Dar finisajele principale de culoare din care poți alege sunt negru, gri și maro într-o varietate de nuanțe. Dacă vrei să te aventurezi cu pete de culoare strălucitoare, alegerea unei nuanțe strălucitoare adaugă un finisaj atrăgător oricărei ținute. Ghetele cu imprimeu animal sunt, de asemenea, o alegere fabuloasă în tendințe pentru a îmbunătăți frumos un look. Finisajele din piele și piele de căprioară sunt populare, deoarece pielea poate oferi un aspect mai lustruit, în timp ce pielea de căprioară oferă un finisaj casual-cool.