Nu e deloc de mirare faptul că mixerele moderne sunt din ce în ce mai apreciate într-o bucătărie modernă și că toată lumea apelează la ele atunci când au nevoie de un upgrade pentru bucătărie. Acestea au mai multe avantaje de care trebuie să te bucura și tu neapărat: sunt compacte, sunt performante, sunt practice și te ajută să prepari cele mai delicioase rețete.

Care sunt avantajele aduse de un mixer modern?

Un mixer modern este de mare ajutor atât pentru profesioniștii din domeniul bucătăriei, cât și pentru începători. Grație robusteței și fiabilității lor, sunt un aliat prețios pentru a realiza preparate delicioase rapid și eficient. 

Te ajută să câștigi mai mult timp în bucătărie. Vocația unui mixer modern este de a te ajuta să faci economii de timp în bucătărie. De ce să te deranjezi să bați frișca sau alte preparate minute sau ore în șir, când un mixer modern le poate amesteca într-o clipă? Și cum rămâne cu frământatul aluatului sau cu bătutul albușurilor? Este o operațiune care necesită mult timp.

Cu un mixer de bucătărie extrem de modern, prepararea unui desert este floare la ureche. Datorită acestuia, patiserii de exemplu, pot înmulți numărul de prăjituri pe care le pregătesc, păstrând în același timp calitatea acestora. 

Nu vei mai depune atât de mult efort în bucătărie. Cu un mixer nu mai trebuie să te folosești de o energie considerabilă pentru a amesteca ingredientele. Dotat cu o putere de rotație care poate duce la bun sfârșit orice probă, nimic nu rezistă unui mixer. Fie că ești amator sau profesionist, nu va trebui să te mai chinui să frămânți de exemplu, manual, aluatul greu de pâine

Și pentru că mixerul are în general un mâner ergonomic, frământarea nu este deloc o problemă. Face toată treaba fără să clipească. Gătitul devine o adevărată plăcere!

Un mixer modern pentru a obține texturi cu adevărat perfecte

Un mixer modern de mână are marele avantaj de a nu zdrobi alimentele spre deosebire de alte aparate pentru bucătărie. Texturile sunt mai omogene, fluide, fără cocoloașe. Selectându-se viteză adecvată, nu este deloc greu deci să obții textura perfectă. Să reușești să obții rețeta perfectă este deci un real joc de copii.

Retețele sunt cele mai variate. Polivalența unui mixer modern de mână este încă un alt avantaj al acestuia. Deoarece are o mulțime de accesorii, se poate folosi pentru foarte multe rețete, extrem de variate. De la aperitive la deserturi, trecând și prin unele feluri de mâncare principale, de rezistență, imiaginția este limita. Se pot prepara astfel tot felul de sosuri, supe, pâine, brioșe, clătite, goffre, creme, frișcă… ideile sunt numeroase.

De asemenea, un mixer modern seduce și prin facilitatea sa de curățare. Accesoriile sale trebuie doar să se spele cu apă rece. Dar, este și mai simplu ca acestea să se pună în mașina de spălat vase. Și pentru o curățare completă, este de ajuns dacă treci cu buretele peste aparat pentru a elimina reziduurile alimentare.

Un mixer modern- cea mai bună idee de cadou

Un mixer modern este o formidabilă idee de cadou pentru un amator de gătit. Pe lângă funcțiile sale inițiale, un model cu un design modern, bine gândit, este un obiect frumos de afișat într-o bucătărie design. Un design mai special și o culoare atipică fac din el o idee perfectă de cadou pentru cei care au un talent culinar.