Petrecerile organizate acasă sunt oportunități de distracții excelente. Muzica trepidantă și antrenantă, prietenii pe care i-ai strâns în jurul tău, mâncarea delicioasă și voia bună sunt aspecte care transformă orice petrecere într-o amintire de neuitat.

De departe, unul dintre elementele centrale ale oricărei petreceri și care, de altfel, poate defini evenimentul în sine, este muzica. Pentru ca sunetul să fie redat cât mai clar și mai plăcut, vom avea nevoie de un sistem care să conțină o boxă activă, cu amplificator încorporat.

De ce un sistem de boxe active profesionale?

În mod cert, ambele sisteme de sonorizare, atât cel cu boxe active, cât și cel cu boxe pasive, sunt capabile să redea un sunet clar, perfect și la un volum suficient de ridicat încât să acopere întreaga încăpere. Însă, micile diferențe dintre cele două pot fi importante.

Așadar, având în vedere faptul că dispun de un sistem de amplificare propriu, boxele active devin mai ieftine în comparație cele pasive. Pentru acestea din urmă va fi necesară alocarea unei sume extra de bani, în vederea achiziționării unei surse externe de amplificare și a altor produse. Tot din acest aspect, un set de boxe active profesionale va fi mult mai ușor de montant și de transportat, pentru funcționare acestuia fiind nevoie doar de o sursă de alimentare și de un cablu de conectare la dispozitivul de pe care muzica va fi redată. Lipsa amplificatorului extern îi oferă sistemului activ de boxe o mobilitate excelentă, motiv pentru care, atunci când este posibil, tehnicienii de sunet recomandă folosirea acestuia în locul boxelor pasive.

Dacă vorbim despre folosirea boxelor pe scenă, pentru un concert de mici dimensiuni sau pentru o simplă prezentare, în mod cert vom prefera boxele active căci, așa cum am spus, lipsa multiplelor fire de cupla pentru amplificator, difuzor și sursa de curent, oferă o mai mare ușurință în utilizare. Astfel și sunetul redat de boxele active va fi mai clar și mai consistent, datorită diminuării riscurilor de apariție a pierderilor cauzate de cablurile lungi de conectare.

Riscurile ca petrecerea sau evenimentul să fie distrus sunt mai reduse atunci când folosim boxe active. În cazul configurației complexe a unui sistem de boxe pasive, dacă la nivelul stației audio sau a amplificatorului apar defecțiuni de orice natură, întregul eveniment va fi sabotat, căci muzica nu va mai putea fi redată. Configurația activă, fiind compusă din mai multe boxe active, nu prezintă același risc. Dacă unul dintre difuzoare se defectează, petrecerea poate fi dusă la bun sfârșit cu ajutorul celorlalte.

SoundStil – magazin online specializat în comercializarea boxelor active profesionale

Cu o gamă impresionantă de instrumente muzicale și sisteme audio performante, magazinul online SoundStil reușește să satisfacă cele mai pretențioase cerințe ale specialiștilor din industria muzicală. Cu toate că un set de boxe active profesionale este folosit adesea de către tehnicieni și de oameni cu vaste cunoștințe în domeniu, SoundStil nu i-a uitat pe cei care abia descoperă tainele muzicii și încearcă astfel să-și ducă la alt nivel pasiunea.

Instrumentele disponibile în portofoliul companiei sunt adaptate pe trepte de experiență, astfel încât oricine intră pe site-ul firmei să poate alege un produs potrivit nevoilor sale actuale. Mai mult decât atât, cei care nu sunt foarte hotărâți în ceea ce vor să aleagă, au la dispoziție serviciul de consiliere oferit gratuit de specialiștii companiei. Astfel, sfaturile și informațiile oferite de aceștia au scopul de a-i ghida pe cumpărători spre decizia corectă. Aceștia vor ști în final dacă au nevoie, de exemplu, de boxe active de 1000w sau de unele mai slabe.

Cei care nu sunt convinși dacă petrecere pe care urmează să o organizeze se încadrează în categoria evenimentelor de amploare sau mai degrabă este catalogată ca având dimensiuni reduse, vor beneficia de un răspuns și de îndrumări din partea specialiștilor SoundStil. Referitor la cost, boxele active profesionale au un preț mai redus dacă sunt comparate cu cele pasive, al căror preț va fi mai ridicat, din cauza necesității achiziției unei stații externe de amplificare.

Așadar, atunci când ne dorim să combinăm calitatea cu un preț bun, boxele active de la SoundStil sunt alegerea ideală!