Redecorarea este un proces palpitant, mai ales când este vorba de camerele principale dintr-o locuință, cum ar fi dormitorul sau bucătăria. Dacă vă numărați și dumneavoastră printre persoanele pasionate de design interior, care se întâmplă să-și dorească să renoveze, atunci rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vă vom ajuta pe această cale și ne vom concentra asupra bucătăriei. Vrem să vă ajutăm să alegeți bateria de chiuvetă bucătărie potrivită, în funcție de stilurile și materialele existente. Să începem!

Deși pare a fi un accesoriu peste care se poate trece ușor cu vederea, bateria chiuvetă bucătărie este totuși un subiect de interes. De ce spunem acest lucru? Fiindcă puteți alege dintr-o mulțime de modele, materiale și culori care se vor potrivi de minune cu bucătăria familiei. Astfel, dacă vă îndreptați atenția și spre genul acesta de detalii, cu siguranță veți obține un design interior demn de laude. Înainte de a vă vorbi câte puțin despre fiecare în parte, iată care sunt tipurile de baterii dintre care puteți alege: cu pipă scurtă sau lungă, cu pipă pivotantă sau rotativă, cu senzor și cu duș retractabil. În continuare, vă vom prezenta caracteristicile fiecăreia, pentru a vă ajuta să o alegeți pe cea mai bună.

  • Tipuri de baterii de chiuvetă

Printre cele mai des întâlnite baterii chiuvetă bucătărie sunt cele obișnuite, cu pipă scurtă sau lungă. Indiferent că alegeți un model cu mâner glisant sus-jos sau mânere rotative pentru pornirea apei, trebuie să țineți cont de lungimea pipei mai presus de toate. Măsurați cu atenție spațiul de care dispuneți de la chiuvetă până unde doriți să instalați bateria și veți vedea care este modelul adecvat. O astfel de baterie statică este potrivită pentru persoanele care nu folosesc prea mult chiuveta și dispun de mașină de spălat vase.

Un al doilea model ce merită menționat este bateria pivotantă sau rotativă. Dacă tot am meționat termenul de „static” în rândurile anterioare, trebuie să știți că există și pipe ce se pot mișca. Dacă preferați să spălați vasele la mână sau poate pur și simplu nu dispuneți de mașină de spălat, o astfel de alegere vă va fi de folos. Bateria pivotantă se va mișca la un unghi de 90 de grade, fiind facilă pentru chiuvetele duble. Pe când bateria rotativă se va mișca la un unghi de 180 de grade, fiind perfectă pentru persoanele care își doresc mai mult spațiu de spălare.

Următorul model de luat în considerare atunci când alegeți bateria pentru bucătăria familiei este cea cu senzor. Să spunem că aveți mâinile pline de spumă de la detergent și nu vreți să murdăriți bateria pe care tocmai ați curățat-o. Atunci o pipă cu senzor va fi o alegere ingenioasă și inovatoare, ce va reuși să activeze curgerea apei doar printr-o simplă mișcare a mâinii. Astfel, de fiecare dată când vă apropiați sau îndepărtați mâna de ea, pipa va acționa inteligent, pornind sau oprind apa.

Și ultimul dar nu cel din urmă model este bateria cu duș retractabil. La ce vă poate ajuta un duș la chiuveta din bucătărie? Păi la spălatul cu o mai mare profunzime. Presiunea apei venită dintr-un mini duș este una mult mai puternică decât cea venită de la o pipă obișnuită. Astfel că, dacă obișnuiți să strângeți mai multe vase până să le spălați și aveți nevoie de un sistem avansat de îndepărtare a murdăriei, bateria cu duș poate fi alegerea perfectă. De asemenea, fiind retractabil, veți putea trage dușul în cauză până la vasele de pe blatul din bucătărie, ca să se poată înmuia și ele până le vine rândul la spălat.

Iar acum, e momentul să vă vorbim și despre materiale. Când vine vorba de o baterie bună, puteți alege dintre următoarele variante:

  • Alama sanitară: este unul dintre cele mai apreciate materiale, datorită proprietăților antibacteriene și durabilității. Dacă alegeți alama, veți dispune de o baterie rezistentă la apă fierbinte și la coroziune, dar și cu o versatilitate a finisajelor ridicată. Există o mulțime de modele din care puteți alege.

  • Inoxul: un alt material apreciat, inoxul este și el demn de laude datorită rezistenței la apă fierbinte și foc, a durabilității și a ușurinței de întreținere. Cu inoxul, veți dispune de o baterie igienică și modernă.

  • Bronzul: acesta se remarcă nu numai datorită culorii încântătoare, dar și pentru ductilitatea sa. Acest lucru se referă la capacitatea materialului de a fi modelat în cele mai atrăgătoare forme. O baterie de bronz va fi alegerea perfectă pentru cei care adoră stilul vintage.

  • Compozitul de metal: este o combinație de mai multe metale, special realizată pentru obiectele sanitare. Compozitul se remarcă datorită versatilității sale, greutății reduse și a aspectului modern, surprinzător.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum aveți încredere că puteți alege bateria chiuvetă bucătărie perfectă! Pentru și mai multe idei, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim redecorare plăcută!