Sunt foarte multe studii care au demonstrat faptul că tehnicile de yoga pentru spate pot fi la fel de benefice în tratarea durerilor de spate ca și fizioterapia sau kinetoterapia.

Majoritatea persoanelor care suferă de dureri de spate sau de afecțiuni ale coloanei găsesc practicile de yoga provocatoare pentru condiția lor fizică și atunci evită să meargă la un studio de yoga. Este important să menționăm faptul că yoga pentru spate în cadrul sistemului Nirvana Yoga este o practică separată și special concepută pentru persoane care au dureri de spate și flexibilitate redusă.

Dacă ați fost diagnosticat cu o anumită afecțiune legată de coloană este important să cereți îndrumarea medicului în privința exercițiilor pe care le puteți face și a eventualelor limitări. Cele mai multe dintre durerile de spate superficiale sunt tratate cu medicamente analgezice sau antiinflamatoare. Din păcate, consumul acestor medicamente pe termen lung are efecte adverse asupra organismului.

Practica de yoga s-a dovedit a fi extrem de benefică pentru a trata durerile de spate cauzate de stres, stil de viață sedentar sau afecțiuni ale coloanei. Exercițiile de yoga pentru spate din cadrul practicii Nirvana Yoga au dificultate redusă și moderată, astfel încât să fie ușor de practicat, dar să aducă beneficii maxime pentru minte și corp.

De ce este practica Nirvana Yoga mai mult decât un set de exerciții de yoga pentru spate?

Într-un articol publicat de Harvard Medical School se spune faptul că cercetările au arătat că majoritatea durerilor cronice de spate nu sunt din cauza unei afecțiuni sau a unei accidentări. Multe dintre studii au arătat faptul că, deseori, durerile de spate sunt cauzate de gânduri, emoții și postură.

În metodologia de lucru, profesorii Nirvana Yoga trebuie să facă o evaluare a tuturor studenților care le trec pragul la studio. De cele mai multe ori, durerile de spate nu se regăsesc printre specificațiile la capitolul afecțiuni fizice. Cei mai mulți dintre studenți însă au dureri de spate din cauza posturii sau a lipsei de mișcare pe o perioadă îndelungată. Aceștia însă ajung să se identifice cu această durere și o neglijează. Din păcate, pe termen lung, aceste dureri superficiale se pot transforma în dureri cronice care sunt și mai dificil de vindecat.

În practica Nirvana Yoga exercițiile de yoga pentru spate includ:

  • exerciții specifice de yoga pentru coloană;

  • posturi de yoga (asane);

  • tehnici de relaxare profundă;

  • pranayama (tehnici de respirație);

  • meditație.

Atât exercițiile pentru coloană, cât și posturile de yoga, sunt adaptate la fiecare clasă în funcție de condiția fizică a participanților.

Beneficiile practicii Nirvana Yoga Pentru Spate:

  • reduce și elimină durerile de spate;

  • relaxează mintea și reduce gândurile excesive;

  • tonifiază mușchii întregului corp;

  • aduce bunăstare interioară;

  • te învață cum să fii prezent și să te observi;

  • reduce stresul și stările de oboseală.

Persoanele care își doresc să încerce practicarea terapiei yoga pentru spate în studiourile Nirvana Yoga au opțiunea de a se alătura cursurilor de grup sau pot solicita o evaluare și o serie de clase individuale personalizate.

Cum accesăm practicile Nirvana Yoga? Dacă îți dorești mai multe informații privind practicile Nirvana Yoga Pentru Spate, îi poți contacta direct pe profesorii de la studioul Nirvana Yoga București – 0733 756 897 și Nirvana Yoga Cluj – 0733 830 764

Mai multe detalii despre practici și despre programul de la studio puteți afla pe nirvanayoga.ro.