Scara modulara de acces la pod reprezinta raspunsul potrivit pentru nevoia de spațiu si accesarea cu usurinta a podului sau mansardei locuibile din casa ta. O scara de pod de calitate este recomandata in locul unei solutii clasice de scara pod pentru ca aceasta din urma este incapabila sa izoleze termic. In plus va fi deranjat si obositor s-o folosesti de fiecare data cand ai treaba in zona podului, mai ales ca ocupa inutil, mult spatiu de depozitare pe care ai putea sa-l folosesti mai inteligent.

Piata abunda de diferite modele disponibile intr-o varietate larga de combinatii de dimensiuni, diferite tipuri de constructie sau materiale, dar te sfatuim ca inainte de a te decide asupra carui model vei opta, sa masori cu grija spatiul disponibil pentru instalarea in tavan, sa te gandesti bine ce tip de obiecte urmeaza sa depozitezi in pod sau mansarda, iar apoi sa vizitezi personal un showroom specializat pentru a vedea exact cum arata fiecare model de scara pliabila pod si care dintre acestea se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Scarile retractabile de pod din gama producatorului Fakro sunt alegerea perfecta pentru casa ta datorita faptului ca acestea, in comparatie cu majoritatea scarilor de pe piata sunt confectionate din materiale de cea mai inalta calitate, lemn sau metal, capabile sa izoleze foarte bine termic si sunt rezistente la foc si umezeala. In plus, alegand scara pod Fakro te vei bucura de un raport calitate-pret surprinzator de avantajos.

Lemnul este un material usor, cu o estetica placuta ce confera un aer rustic sau modern locuintei tale si care face fata cu brio testului rezistentei in timp. Se intretine usor prin lacuire si grunduire in diferite nuante si este tratat cu solutie ignifuga, rezistenta la foc. Cel mai des folosite tipuri de lemn sunt esentele de lemn moale de brad, pin sau molid. O solutie de mai buna ar fi cea din lemn de pin, aceasta rezistand mult mai bine in timp, la uzura, deformare sau umezeala.

Scara de pod retractabila Fakro poate fi dotata cu maner de sustinere, usa de pod vopsita alb, amortizor cu gaz pentru o operare mai usoara a scarii, mansoane de cauciuc la baza scarii, izolatie de minum 3 cm in chepeng pod si maxim 8 cm pentru scara Thermo. Aceasta se preteaza pentru o inaltime maxima de 2,80 m a incaperii. Pentru inaltimi mai mari se produc special scari de pod din lemn de 3,05 m si scari de pod din metal pana la 3,30 m.

 

Daca esti in cautarea unei variante mai mari decat o scara mansarda 80x110 cm trebuie sa stii ca, in functie de preferinte si configuratia locuintei tale, scarile din lemn se produc pe 16 dimensiuni, scarile metalice de tip pantograf se produc pe 5 dimensiuni diferite iar in ceea ce priveste mecanismul de functionare, poti opta intre modele rabatabile, pliabile sau telescopice. Pentru gama completa si detalii despre preturi, dimensiuni si modele scari, poti accesa www.deposib.ro la sectiunea scari pod mansarda.