Pe măsură ce aspiratoarele fără fir devin din ce în ce mai populare, tot mai mulți dintre noi se întreabă care este cel mai bun, iar „lupta” finală se dă între Dyson și Shark. Ambele mărci oferă unele dintre cele mai bune aspiratoare, dar fiecare are o reputație care face dificilă alegerea între cele două. Merită să cheltuiți mai mult banii pe Dyson sau Shark va oferi performanțe similare la jumătate din preț? Iată la ce vă puteți aștepta de la fiecare brand și care ar fi cel mai bun pentru casa dumneavostră.

Prezentare generală

Dyson este, fără îndoială, cel mai renumit brand de aspiratoare din lume. El a scos primul aspirator fără sac în 1983 și de atunci a continuat să introducă cele mai recente progrese în această industrie. Este cunoscut pentru performanța sa la fel de mult ca și pentru imaginea sa. Niciun alt aspirator nu are un design atât de recunoscut, cu accente gri emblematice și note vibrante de violet. Designul arată de top și vine și cu o etichetă de preț de top, un pic asemănător cu Apple-ul în cazul telefoanelor.

Shark, pe de altă parte, nu are o reputație ca zonă de expertiză, dar cu siguranță este în remediere. Această marcă are o ofertă mai accesibilă și acoperă o gamă mult mai largă de produse, de la friteuze până la blendere și odorizante. Este bine cunoscut pentru că oferă un raport calitate-preț bun, motiv pentru care consumatorii au început să se întrebe dacă aceasta este opțiunea mai bună dintre cele două.

Cele mai noi tehnologii

Cele mai recente aspiratoare fără fir de la Dyson au câteva caracteristici care vă vor uimi cu adevărat. V15 folosește un laser pentru a dezvălui praful și resturile ascunse pe podelele din lemn tare în timp ce aspirați. De asemenea, poate înregistra și afișa date despre ceea ce colectează prin ecranul LCD. Designul este cu siguranță impresionant, chiar și fără a ține cont de performanță.

Alte modele populare din linie includ Outsize, care are o carcasă mai mare și un cap de podea pentru a face față spațiilor mai mari. Puteți reveni apoi prin modele, de la V11 la V10 și V8. Cu fiecare model mai vechi veți găsi un preț puțin mai mic, dar caracteristici mai puțin impresionante și mai puțină putere. Modelele mai noi de aspiratoare au de obicei cea mai bună putere și performanță, dar vor costa mai mult decât predecesorii.

Shark, pe de altă parte, are în general o gamă mai largă de modele oferite și tinde să lanseze altele noi mai regulat. Aceste modele nu oferă aceleași caracteristici impresionante pe care le veți găsi la un Dyson. De fapt, chiar și cele mai de top modele prezintă elementele de bază.

Aici excelează cele două mărci: în timp ce Dyson dorește să meargă mai presus și dincolo de a oferi tehnologie nouă, Shark se concentrează doar pe performanță. Asta nu înseamnă că Shark nu se va ridica la înălțimea așteptărilor tale. Aceste aspiratoare vin cu instrumente utile și caracteristici de design pentru a vă oferi tot ce aveți nevoie pentru a face o treabă bună.

În cele din urmă, ambele mărci vin cu punctele lor forte. Cu toate acestea, care este potrivit pentru dumneavostră va depinde de circumstanțele specifice, precum și de bugetul de care dispuneți. Dacă doriți cea mai recentă tehnologie și banii nu sunt o problemă, atunci Dyson este cea mai bună alegere pe care o puteți face. Dar dacă te uiți la cât cheltuiești și îți pasă mai mult de necesitățile de bază, un aspirator Shark va fi mai mult decât suficient. Din punct de vedere al performanței, ambele aspiratoare își vor face treaba. Bineînțeles că Dyson are o performanță mai mare, design mai modern, materiale de calitate, dar, după cum spuneam, are și un preț pe măsură. Cu siguranță își va face simțită prezența și vă va falicita mult curățenia de zi cu zi.